Υπ.Παιδείας: «Έτος Μαθηματικών» το 2018 -Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 648

Κάθε έτος θα αφιερώνεται σε μια τέχνη, επιστήμη και γενικά σε μαθήματα που διδάσκονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έπειτα από απόφαση του Υπουργού Παιδείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πρώτο μάθημα που θα του αφιερωθεί ένα έτος θα είναι τα Μαθηματικά και έτσι έχουμε την ανακήρυξη του 2018 ως « Έτους Μαθηματικών».  Αφορμή είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι στόχοι της ανακήρυξης του 2018 ως «Έτους Μαθηματικών»:
• Να προβληθεί και να αναδειχθεί η σημασία των μαθηματικών και ο ρόλος τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού.
• Να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, την ιστορία και τη διδασκαλία τους.

Προγραμματισμός εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων
Στο πλαίσιο του «Έτους Μαθηματικών» θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και σε όποιον/α ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά, και θα προβάλλονται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Θέμα των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα είναι «Τα Μαθηματικά στην Αρχαιότητα» (π.χ.: Η γέννηση και η ανάπτυξη των μαθηματικών στην Αρχαία Ελλάδα, τα μαθηματικά στους άλλους πολιτισμούς της αρχαιότητας, η θεμελίωση και ανάπτυξη της γεωμετρίας, η σχέση των μαθηματικών και της μαθηματικής σκέψης με τη γέννηση της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα κλπ.).
Οι πληροφορίες για το «Έτος Μαθηματικών» και το υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και του ΙΕΠ.
Ανάλογες εκδηλώσεις, με αντίστοιχο περιεχόμενο, οι οποίες θα οργανώνονται και θα πραγματοποιούνται από Πανεπιστήμια, επιστημονικές ενώσεις και άλλους φορείς θα μπορούν να τίθενται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πώς αμείβεται η εργασία την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
Προηγούμενο άρθρο
Τροποποίηση προκήρυξης 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ)
Μενού