Ερχονται 200 μόνιμες θέσεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μέσω ΑΣΕΠ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 244

Έχει ήδη δρομολογηθεί η προκήρυξη, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, 200 θέσεων εργασίας μόνιμου διοικητικού προσωπικού στο ΕΑΠ ανακοινωσε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα, που διεξάγεται στην Πάτρα.

«Η χώρα αλλάζει οριστικά σελίδα και μαζί της αλλάζει και η ελληνική δημόσια διοίκηση» είπε ακόμη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Γεροβασίλη έκανε εκτενή αναφορά στις δρομολογημένες μεταρρυθμίσεις, που σύμφωνα με την ίδια αποσκοπούν ώστε η δημόσια διοίκηση «να αποτελεί πρότυπο διοικητικής οργάνωσης και ψηφιακής πρωτοπορίας».

Η αρμόδια υπουργός έκανε λόγο για «εμβληματικά έργα», τα οποία «μεταβάλλουν το τοπίο στη δημόσια διοίκηση, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του νέου, μεταμνημονιακού τοπίου για τη χώρα». Ειδικότερα, μίλησε για:

– Το νέο ψηφιακό αποθετήριο του δημοσίου τομέα, που έχει πλέον αναβαθμιστεί με υπηρεσίες G-Cloud, «ώστε να φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές εφαρμογές και λειτουργίες του κράτους, με κατοχυρωμένη την ασφάλεια των συστημάτων».

– Την επανεκκίνηση της διαδικασίας για το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», «το οποίο εξοικονομεί πολλά εκατομμύρια τον χρόνο στις τηλεπικοινωνίες του Δημοσίου, αλλά και προσελκύει υψηλές επενδύσεις στον τεχνολογικό κλάδο».

– Την εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων και τη δωρεάν παροχή ψηφιακών υπογραφών.

– Την αναβάθμιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών με την εξέλιξή τους σε ψηφιακά ΚΕΠ.

«Η λογική μας για τον ψηφιακό σχεδιασμό δεν είναι αυτή των προκατόχων μας που έκαναν έργα, όχι για να εξασφαλίσουν την ίση πρόσβαση των πολιτών στην πληροφορία, αλλά για να εξυπηρετήσουν ημετέρους, φίλους, συγγενείς και κομματικά στελέχη» σημείωσε η υπουργός.

Αναφερόμενη στις κρίσεις προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης «με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια» και στην προκήρυξη 69 θέσεων γενικών, αναπληρωτών, ειδικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία, υπό το ΑΣΕΠ και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τόνισε ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά της, η ελληνική δημόσια διοίκηση διαρρηγνύει τους δεσμούς της με την πολιτική τάξη, τους μηχανισμούς και τα κόμματα».

Τέλος, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψή της στην έδρα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), η κ. Γεροβασίλη θύμισε ότι το υπουργείο της έχει προβλέψει υποτροφίες για τους αριστούχους φοιτητές του προπτυχιακού προγράμματος του ΕΑΠ για τη δημόσια διοίκηση, που αρχίζει από τον προσεχή Οκτώβριο.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Kόφτης στις συντάξεις χηρείας
Προηγούμενο άρθρο
Ποιοι και πώς δικαιούνται μείωση 40% σε φορολογικά πρόστιμα
Μενού