Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα χωρίς διάβασμα στο σπίτι οι μαθητές Δημοτικού

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 306

Πιλοτικό πρόγραμμα “ένα Σαββατοκύριακο το μήνα χωρίς διάβασμα στο σπίτι” σε περίπου 20 σχολεία σε όλη τη χώρα, 15 στην Αττικής και 5 στην επαρχία (Κρήτη, Αιτωλοακαρνανία κλπ), εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας από τις αρχές του Νοέμβρη.

Τη δυνατότητα αυτή έδωσε το υπουργείο Παιδείας στους Συλλόγους Διδασκόντων :

Α.Να αποφασίσουν ένα  από τα Σαββατοκύριακα του κάθε μήνα οι μαθητές να αφήνουν την Παρασκευή στο σχολείο την τσάντα τους.

Β.Οι εκπαιδευτικοί αυτό το Σαββατοκύριακο να μη δίνουν καμία εργασία  στους μαθητές

Γ.Να μην προγραμματίζονται για τους μαθητές τεστ για τη Δευτέρα μετά από το “Σαββατοκύριακο με τσάντα στο σχολείο”.

Στόχος

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας θα αναζητήσουν από τους διδάσκοντες των 20 αυτών σχολείων  διαπιστώσεις, προβλήματα κλπ, προκειμένου , ενδεχομένως μέσα στη τρέχουσα σχολική χρονιά, να επεκταθεί το “μέτρο” και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της χώρας.

Γνωμοδότηση του ΙΕΠ

Το υπουργείο Παιδείας ήδη έχει ζητήσει και αναμένει σχετική γνωμοδότηση  από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Με βάσει τη γνωμοδότηση του ΙΕΠ και τις διαπιστώσεις από την πιλοτική εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην εφαρμογή του “μέτρου” με συγκεκριμένους κανόνες.

Πάντως ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, σε ερώτηση του esos, απέκλεισε το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο  μέτρο να εφαρμοστεί σε καθημερινή βάση.

Ανάλογη ανακοίνωση είχε κάνει και ο Α. Λοβέρδος

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος το 2015 πρότεινε στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΣΥΠ , τα εξής:

Η τσάντα να μένει στο σχολείο.

Δηλαδή:

i) μελέτη στο σχολείο στα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών και της φυσικής. Η μελέτη αυτή αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται στο πλαίσιο της «διδακτικής περιόδου» από τον ίδιο τον διδάσκοντα και

ii) περιορισμός στο ελάχιστο και μόνο στα βασικά μαθήματα των εργασιών που ανατίθενται στους μαθητές για το σπίτι. Στόχος να ολοκληρώνονται στο σχολείο όλες οι μαθησιακές διαδικασίες, ώστε να απαλλάσσονται μαθητές και γονείς από την «κατ’ οίκον» διδασκαλία.

 

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
137 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 100 μόνιμες θέσεις εντός του Δεκεμβρίου
Μενού