Δωρεάν Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στον Τουρισμό!

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 455

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛΚΕΔΙΜ) προσφέρουν σε  πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ ή Ελληνικών Κολεγίων πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στον Τουρισμό για την απόκτηση του Vellum International Diploma in Travel and Tourism.

Το πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτησης στον Τουρισμό αφορά όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού και σε όσους θέλουν να εργαστούν σε αυτόν, δημιουργώντας τμήματα κατάρτισης του προγράμματος τα οποία ξεκινούν από τις 14/5/2018 όπως ενημερώνει και η σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος  tourism.elkedim.gr.

Ο γρήγορα εξελισσόμενος κλάδος του τουρισμού δημιουργεί την ανάγκη να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες του. Ειδικότερα για την χώρα μας όπου ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας, η γρήγορη εναρμόνιση με τις νέες πρακτικές του τουρισμού είναι επιτακτική καθώς έτσι λειτουργεί αποτελεσματικότερα ο κλάδος.

Με εδραιωμένη πλέον θέση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού, η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο κλάδο. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της προσελκύουν τα τελευταία χρόνια σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας αφενός ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιου βεληνεκούς, και αφετέρου ως τουριστική αγορά με εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο τουρισμός στην Ελλάδα υπήρξε από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα της.

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης των τουριστών το 2016, σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες χώρες, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ReviewPro, που επεξεργάζεται το SETE Intelligence (ο φορέας ερευνών του ΣΕΤΕ).

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛΚΕΔΙΜ) γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα και επιθυμώντας να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα και φέτος την ικανοποίηση στον τομέα του τουρισμού  προσφέρουν πρόγραμμα εξειδίκευσης στον Τουρισμό για την απόκτηση του Vellum International Diploma in Travel and Tourism.

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, αυτοαπασχολούμενους στον τουριστικό τομέα και εργαζόμενους ή δυνητικά εργαζόμενους στον τομέα της υποδοχής, της οργάνωσης, των κρατήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών τουριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα είναι κατάλληλο για πτυχιούχους του οικονομικού κλάδου, ως πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης σε θέματα τουριστικής οικονομίας, τουριστικού management και marketing.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Διάρκεια: ​4 μήνες

Υποχρεωτικές συναντήσεις με τον καθηγητή​: ​ΝΑΙ​ ​on-line

Συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Εξέταστρα : 190€

Γραπτές εξετάσεις: ΝΑΙ

EC​VET : ​28​

Φορέας Κατάρτισης :

ΕΛΚΕΔΙΜ ΚΔΒΜ2, Κωδ. ΕΟΠΠΕΠ: 2000453

Φορέας Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων: Vellum Global Educational Services

Έναρξη μαθημάτων: 14/5/2018.

Θεματικές Ενότητες:

Εισαγωγή στον Τουρισμό

Κανόνες συμπεριφοράς και εμφάνισης στον τουρισμό

Εκπαίδευση υποδοχής

Εξυπηρέτηση πελατών

Διαχείριση παραπόνων

Τηλεφωνική επικοινωνία

Κρατήσεις

Έκδοση εισιτηρίων

Τεχνικές αύξησης πωλήσεων

Οργάνωση Συνεδρίων & Εκθέσεων

Ηλεκτρονικό Εμπόριο στον Τουρισμό

Όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)  και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ιωάννης Ρέτσος «Είναι γνωστό και πολλές φορές ειπωμένο, το τουριστικό προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε όλες τις διεθνείς αναταράξεις. Επηρεάζεται άμεσα και με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να λειτουργούμε ως μέρος μιας λύσης και όχι πάντα ως μέρος του προβλήματος».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  ΕΔΩ και άμεσα εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο elearn.elkedim@gmail.com ή στο τηλέφωνο 210 7101894

Μενού