Παπαστράτος – Δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για 220 ανέργους

Κατηγορία: ΕΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
Views: 529

ergasiakes_allages1-300x200Συνεχίζεται το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Προετοιμάσου για το Αύριο» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ) με την αποκλειστική χρηματοδότηση της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕ.

Το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο», που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013, έχει προσφέρει μέχρι σήμερα δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση σε συνολικά 1.000 ανέργους, εργαζομένους ή αυτοαπασχολούμενους που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Η νέα φάση του προγράμματος θα εστιάσει σε ανέργους άνω των 40 ετών. Στο σχεδιασμό του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε καταρτισμένο προσωπικό και έχουν ενταχθεί ειδικότητες οι οποίες έχουν απήχηση τόσο στους ανέργους όσο και στις επιχειρήσεις. Όλες οι ειδικότητες (14 συνολικά) περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση και στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν κατόπιν εξετάσεων πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και πιστοποιητικό επάρκειας για όσα επαγγέλματα προβλέπεται πιστοποίηση.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους άνω των 40 ετών, αποφοίτους Λυκείου, Ι.Ε.Κ., AΤΕΙ, ΑΕΙ και με σχετική προϋπηρεσία, όπου η παρακολούθηση του προγράμματος το απαιτεί. Τα άτομα που θα κάνουν αίτηση θα πρέπει να είναι άνεργοι κατά τη χρονική στιγμή της υποβολή της αίτησης και να παραμένουν άνεργοι μέχρι και το πέρας του μαθήματος που θα παρακολουθήσουν.

ΣΚΟΠΟΣ / ΣΤΟΧΟΙ
Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, ώστε να διασφαλίσουν την απασχόλησή τους.

Στις ειδικότητες πληροφορικής παρέχεται και δυνατότητα εξέτασης από συνεργαζόμενους φορείς πιστοποίησης, ώστε να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνώσεων, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2014 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους με στόχο να εκπαιδευτούν 220 άτομα.

ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσφέρονται οι παρακάτω ειδικότητες / μαθήματα:
1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
2. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟ Α – ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗΣ
3. ΕΛΕΓΧΟΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
4. ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΟΡΙΣΜΟΙ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ, MARKETING
5. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ
ΟΡΟΦΟΚΟΜΟΥ
6. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΙΣΤΑ
7. ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΑΤΑΚΤΗΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
8. ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (EXCEL) – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (PPT) – ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
9. ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (WORD) – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (INTERNET) – ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔO
10. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ PHOTOSHOP
11. ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ
12. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ
13. ΒΟΗΘΟΙ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
14. ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Τα ανωτέρω προγράμματα θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με την πληρότητα των τμημάτων.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Τα προγράμματα θα διεξαχθούν στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ στηνΑθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω ηλεκτρονικής αίτησης, στην οποία θα μπορούν να δηλώνουν έως 3 ειδικότητες/μαθήματα που τους ενδιαφέρουν να παρακολουθήσουν με σειρά προτεραιότητας από 1 (πρώτο σε προτίμηση από τα 3) έως 3 (τελευταίο σε προτίμηση). Η κατάθεση της αίτησης από τους υποψήφιους θα πρέπει να γίνει μέχρι την 20/11 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αφού συμπληρωθεί ικανός αριθμός ατόμων για κάθε ειδικότητα/μάθημα, θα διενεργείται η επιλογή των εκπαιδευομένων με βάση τα τυπικά προσόντα που αναγράφονται στην αίτηση και τις προϋποθέσεις που απαιτούν οι προδιαγραφές της/του συγκεκριμένης/ου ειδικότητας/μαθήματος, που αναγράφονται στην περιγραφή των μαθημάτων.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού