Οι ψηφιακές δεξιότητες εισιτήριο εισόδου στην αγορά εργασίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 172
ilektronikoiipologistes708Σε μια περίοδο όπου η πλειονότητα των εταιρειών αδυνατεί να καλύψει θέσεις εργασίας σε ειδικότητες Πληροφορικής και σύμφωνα με μελέτες εκατοντάδες θέσεις παραμένουν κενές στην Ελλάδα λόγω έλλειψης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν εισιτήριο εισόδου στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι αντίστοιχες κενές θέσεις εργασίας ανέρχονται στις εκατοντάδες χιλιάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft Ελλάς υποδέχτηκε φοιτητές και μαθητές Λυκείου στην εκδήλωση «Digi Skills: Connecting Youth with the Future», δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης που παρέχει ο κλάδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αλλά και ευρύτερα για τις προοπτικές που διανοίγονται μέσα από την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσε η εταιρεία με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), βρέθηκε η μείωση του υφιστάμενου χάσματος ψηφιακών δεξιοτήτων, ο προγραμματισμός και η σημασία του ως «πύλης εισόδου»  στην αγορά εργασίας του σήμερα και του αύριο.

«Το χάσμα των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει πρόσβαση στις απαραίτητες και κατάλληλες δεξιότητες, έτσι ώστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας και της κοινωνίας να γίνει ευκαιρία για νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας», τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αργύρης Περουλάκης.

«Είναι σημαντικό σε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι νέοι διακατέχονται από το αίσθημα της ανασφάλειας και το φόβο της ανεργίας, να δίνουμε διεξόδους και να δείχνουμε το δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον. Οι ψηφιακές δεξιότητες των νέων και ιδιαίτερα ο προγραμματισμός μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα όλων», υποστήριξε ο Τίμος Πλατσάς, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού