Θεσεις εργασίας στο ΚΑΠΕ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 184

edu_2015_2_24_10_57_44_b2Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), προτίθεται να προσλάβει με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου ετήσιας κατ΄αρχήν διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσής της μέχρι τη λήξη της διάρκειας των Προγραμμάτων, χωρίς καμία δέσμευση εκ των προτέρων, για το ΚΑΠΕ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προσλήψεων που το διέπει και εντός πάντοτε του χρόνου διάρκειας των εν λόγω Προγραμμάτων, εξειδικευμένο έκτακτο επιστημονικό προσωπικό, με συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:

Ένας/μία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση).
Απαιτούμενα Προσόντα:
– Εμπειρία (τουλάχιστον 10 ετών) σε σχεδιασμό, μελέτη, προσομοίωση και αξιολόγηση μετρήσεων ηλιοθερμικών συστημάτων για παραγωγή ζεστού νερού, θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής θερμότητας για βιομηχανικές διεργασίες
– Εμπειρία (τουλάχιστον 5 ετών) στην ηλιοθερμία με συμμετοχή σε υλοποίηση Ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων, συγγραφή παραδοτέων και αναφορών και υποβολή σχετικών προτάσεων
– Εμπειρία σε σχεδιασμό, μελέτη, προσομοίωση και αξιολόγηση μετρήσεων συγκεντρωτικών ηλιακών συλλεκτών / συστημάτων και συνδυασμένων συστημάτων θερμικών ηλιακών και γεωθερμίας για θέρμανση, ψύξη και ηλεκτροπαραγωγή
– Εμπειρία σε σχεδιασμό/ υλοποίηση σε εργαστηριακό επίπεδο ηλιοθερμικών τεχνολογιών ηλιακής ψύξης, ηλιακού κλιματισμού, θερμικής αφαλάτωσης και θερμικών αποθηκών pcm και συναφών τεχνικών εργασιών (ηλεκτρολογικά,υδραυλικά, συγκολλήσεις, αυτοματισμοί, κλπ)
– Άριστη γνώση του λογισμικού δυναμικών προσομοιώσεων ηλιοθερμικών εφαρμογών TRNSYS
– Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας

Ένας/μία Φυσικός ΠΕ (1 θέση)
Απαιτούμενα προσόντα :
– Εμπειρία τουλάχιστον δέκα (10) ετών στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ΑΠΕ και ΕΞΕ, εκ’ των οποίων πέντε (5) τουλάχιστον στον τομέα των θερμικών ηλιακών συστημάτων.
– Εμπειρία σε συγκεντρωτικά ηλιοθερμικά συστήματα καθώς και σε συνδυασμένα συστήματα θερμικών ηλιακών και γεωθερμίας για θέρμανση, ψύξη και ηλεκτροπαραγωγή
– Γνώση στη συγγραφή τεχνικών προδιαγραφών ηλιακών έργων
– Εμπειρία στη διαχείριση, στο συντονισμό και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στους τομείς των ΑΠΕ ή / και ΕΞΕ καθώς και στη σύνταξη / υποβολή σχετικών προτάσεων.
– Εμπειρία σε εργασίες επικοινωνίας και διάδοσης. Εμπειρία στη σύνταξη και υλοποίηση σχεδίων δράσης διάχυσης πληροφοριών (dissemination plans), στη διαχείριση ηλεκτρονικών πλατφόρμων επικοινωνίας, στη διοργάνωση Ευρωπαϊκών συνεδρίων, στη δημιουργία υλικού προώθησης έργων, στην επικοινωνία και πραγματοποίηση επαφών με διακεκριμένους παράγοντες της αγοράς στα πλαίσια των έργων.
– Γνώση επεξεργασίας μετεωρολογικών βάσεων δεδομένων και διεξαγωγή υπολογισμών ανάλυσης ηλιακού δυναμικού για το σχεδιασμό συστημάτων ηλιακών συστημάτων με χρήση λογισμικού.
– Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας

Ένας/μία Φυσικός ΠΕ (1 θέση)
Απαιτούμενα Προσόντα:
– Εμπειρία (τουλάχιστον 5 ετών) στην ηλιοθερμία με συμμετοχή σε υλοποίηση Ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων, συγγραφή παραδοτέων και αναφορών και υποβολή σχετικών προτάσεων
– Εμπειρία (τουλάχιστον 5 ετών) σε σχεδιασμό, μελέτη και προσομοίωση συστημάτων για παραγωγή ζεστού νερού, θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής θερμότητας για βιομηχανικές διεργασίες
– Εμπειρία σε σχεδιασμό, μελέτη, προσομοίωση συγκεντρωτικών ηλιακών συλλεκτών γραμμικής εστίασης
– Εμπειρία σε παρακολούθηση και αξιολόγηση μετρήσεων ηλιοθερμικών τεχνολογιών
– Άριστη γνώση θερμοδυναμικής, μεταφοράς θερμότητας και μάζας και ηλιακής ενέργειας
– Εμπειρία σε ηλιοθερμικές εφαρμογές θέρμανσης/ ψύξης με υλικά αλλαγής φάσης PCM και ροφητικά υλικά
– Εμπειρία σε εκπαίδευση και διάδοση ηλιοθερμικών τεχνολογιών
– Άριστη γνώση του λογισμικού δυναμικών προσομοιώσεων ηλιοθερμικών εφαρμογών TRNSYS
– Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας

Ένας / μια Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)
Απαιτούμενα προσόντα:
– Δεκαπενταετής (15) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΑΠΕ και ΕΞΕ.
– Δεκαετής (10) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και διαχείρισης προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ή/και διεθνείς οργανισμούς
– Εμπειρία ως Γενικός Συντονιστής (Project Coordinator) Ευρωπαϊκού/ών Έργου/ων
– Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας
– Πολύ καλή γνώση χρήσης προγραμμάτων ενεργειακής προσομοίωσης ενεργειακών συστημάτων και κτιρίων (π.χ. TRNSYS)
– Πολύ καλή γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων (word, excel, powerpoint, internet)

Ένας / μια Φυσικός ΠΕ (1 θέση)
Απαιτούμενα προσόντα:
– 10 χρόνια εμπειρία σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων με έμφαση στην Αξιολόγηση, Διαστασιολόγηση, Βελτιστοποίηση και ενσωμάτωση συστημάτων ΑΠΕ και ΕΞΕ σε κτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο τους.
– Εμπειρία σε εκτίμηση περιβαλλοντικών και ενεργειακών δεικτών για παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας σε κτήρια και στο αστικό περιβάλλον.
– Εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, διαχείρισης, παρακολούθησης και παραλαβής έργων που υλοποιούνται στα πλαίσια χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, ΕΣΠΑ, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
– Γνώση της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε θέματα ΑΠΕ και ΕΞΕ καθώς και ενεργειακής αποδοτικότητας στα κτήρια.
– Πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.
– Πολύ καλή γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων (word, excel, powerpoint, internet)

Ένας / μια Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)
Απαιτούμενα προσόντα:
– Αποδεδειγμένη δεκαετής εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης διαχείρισης συντονισμού και υλοποίησης έργων τεχνολογιών για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ), συγχρηματοδοτούμενων από τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ή/και διεθνείς οργανισμούς.
– Εμπειρία σε θέματα διαχείρισης συντονισμού και υλοποίησης έργων που εμπλέκονται φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
– Εμπειρία στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων σε θέματα εκπόνησης οικονομοτεχνικών μελετών για τεχνολογίες περιβάλλοντος.
– Εμπειρία στην αξιολόγηση και ερμηνεία της υφιστάμενης Εθνικής νομοθεσίας & γνώση της διαδικασίας αδειοδότησης έργων με τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ.
– Πολύ καλή γνώση προγραμμάτων Η/Υ (windows, office, Autocad, Matlab, κλπ).

Ένας / μια Ηλεκτρολόγος ή Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)
Απαιτούμενα προσόντα:
– Πενταετής (5) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΑΠΕ και ΕΞΕ.
– Πενταετής (5) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ενεργειακά αποδοτικού φωτισμού (εκπόνηση φωτοτεχνικών μελετών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, εξοικονόμηση ενέργειας στον φωτισμό, πρότυπα κλπ).
– Τριετής (3) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και διαχείρισης προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ή / και διεθνείς οργανισμούς
– Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας.
– Πολύ καλή γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων (word, excel, powerpoint, nternet)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 6603300 και στο e-mail cres@cres.gr

 

Πηγή:career.duth.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επιχορήγηση επιχειρήσεων για απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών (ΦΕΚ)
Προηγούμενο άρθρο
Θέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Μενού