Στο “μάτι” των θεσμών εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις και εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 189

Τα εργασιακά, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και οι επικείμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχουν μπει για τα καλά στο “μάτι” των θεσμών όπως προκύπτει από τις τελευταίες επαφές της ηγεσίας του υπ. Οικονομικών με τα μέλη του EWG και τον Επίτροπο Π. Μοσχοβισί.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης πήραν τις προηγούμενες μέρες μια γεύση για τα όσα θεωρούν οι θεσμοί για τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί ζητούν:

Να υπάρξουν τροποποιήσεις σε  διατάξεις που εκτιμάται ότι αντίκεινται με την φιλοσοφία άλλων ψηφισμένων νόμων για τα εργασιακά.

Εστιάζουν στις ρυθμίσεις για την αναζήτηση οφειλόμενων μισθών και την ακυρότητα περιπτώσεων ουσιαστικής μεταβολής των συμβάσεων εργασίας. Βέβαια ήδη το ΝΣ έχει κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση την Τετάρτη στην Ολομέλεια γεγονός που θέτει την κυβέρνηση ενώπιον νέων διλημμάτων.

Επίσης, οι δανειστές θεωρούν ότι ήδη καταγράφεται καθυστέρηση  με τα προαπαιτούμενα της 3ηςαξιολόγησης για θέματα εργασίας.

Στο μεταξύ οι θεσμοί αναμένουν την υλοποίηση του στόχου για είσπραξη 5,4 δις. από τις ιδιωτικοποιήσεις με την ενεργοποίηση του νέου Υπερταμείου. Στο φόντο των όσων συμβαίνουν στο Ελληνικό

ζητούν από την κυβέρνηση να ανεβάσει ταχύτητα και να φέρει με αξιοπιστία σε πέρας το σχεδιασμένο πρόγραμμα.

Τέλος αναμένουν να δουν τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ έχοντας ήδη στείλει μήνυμα είναι ότι οι εξαγγελίες θα πρέπει να είναι λογικές και συμβατές με το ελληνικό πρόγραμμα.

 

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πώς πρέπει να σκεφτόμαστε για να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας
Προηγούμενο άρθρο
Καταβολή μισθοδοσίας εργαζομένων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (τροπολογία)
Μενού