Αισθάνεστε αργοί στη δουλειά; Δεν φταίτε εσείς αλλά το φαγητό σας!

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 352

Ο Dave Crenshaw, ομιλητής και συγγραφέας best seller βιβλίων για την παραγωγική ηγεσία, έπειτα από αρκετό ψάξιμο, ανακάλυψε έναν λόγο που μπορεί να ευθύνεται για το ότι μερικές φορές αισθανόμαστε λιγότερο παραγωγικοί στη δουλειά μας. 

Είναι Δευτέρα, πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι και αργείτε να σηκωθείτε. Δεν προλαβαίνετε να πάρετε πρωινό και έτσι φεύγετε με άδειο στομάχι. Στον δρόμο ή τα πρώτα λεπτά στη δουλειά τρώτε κάτι γλυκό που αγοράσατε από κάποιο κοντινό φούρνο.

Μια ώρα μετά, τι έκπληξη, πεινάτε και πάλι! Δεν είχε φέρει κάποιος γλυκά στο γραφείο τις προηγούμενες μέρες; Ίσως έχει περισσέψει κάτι στο ψυγείο.

Αυτός ο γοητευτικός γλυκός κύκλος συνεχίζεται μέχρι το μεσημεριανό γεύμα και κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σας. Καθώς κάθε λεπτό περνάει, γίνεστε πιο άτονοι και καταθλιπτικοί. Όταν φτάσετε τελικά στο σπίτι, ο εγκέφαλός σας μπορεί να είναι έτοιμος να τερματίσει, αλλά η ασταμάτητη ανησυχία σας κρατάει ξύπνιους μέχρι τις 2 το πρωί. Μέχρι τη στιγμή που τελικά σταματάτε να σκέφτεστε και τελικά κοιμάστε περίπου 2,5 ώρες. Είναι Τρίτη. Παραλείπετε πάλι το ξυπνητήρι…

Ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Όλα αυτά υπογραμμίζουν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί από καιρό σε καιρό: η εξάρτηση από τη ζάχαρη “σκοτώνει” το μυαλό μας, το σώμα μας και την παραγωγικότητά μας.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο – ενδοκρινολόγο Δρ. Robert Lustig, η ζάχαρη είναι εθιστική. Βέβαια, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για να τα υποστηρίξουμε, αλλά όποιος έχει αφήσει ένα μπολ με καραμέλες για όλους στο γραφείο έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Διαπιστώνεται ότι οι άνθρωποι θα επανεμφανιστούν δύο έως τρεις φορές την ημέρα για να εφοδιαστούν. Τώρα, πολλαπλασιάστε το με τον αριθμό των ανθρώπων που εργάζονται στο γραφείο σας και έχετε δημιουργήσει μια αδιάκοπη μηχανή απόσπασης της προσοχής χωρίς να έχετε καν πάρει μια καραμέλα.

Η ζάχαρη επηρεάζει με τρεις τρόπους:

Συναισθηματικά – Εάν αντιμετωπίζετε κατάθλιψη ή άγχος, η ζάχαρη ίσως να είναι ο ένοχος. Με τον εθισμό, έρχεται η εξάρτηση. Με την εξάρτηση, έρχεται η στέρηση. Με τη στέρηση, έρχεται η κατάθλιψη. Είναι αυτός ο κύκλος που μπορεί να μετατρέψει ένα ευτυχισμένο, κοινωνικό άτομο σε ένα ανήσυχο άτομο.

• Στην έλλειψη ύπνου – Η διαχείριση του χρόνου συμβαδίζει με τη διαχείριση της ενέργειας και ένας καλός ύπνος αναπληρώνει τα καθημερινά αποθέματα ενέργειας. Η κατανάλωση κακής τροφής απλά δημιουργεί πρόβλημα. Μπορεί να σας εμποδίσει να κοιμηθείτε. Και αν τελικά κοιμηθείτε, μπορεί να σας προκαλέσει ανήσυχο, διακεκομμένο ύπνο.

• Στην παραγωγικότητα – Σε αντίθεση με τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ή πρωτεΐνες, τα σνακ με ζάχαρη πηγαίνουν κατευθείαν στο συκώτι μας και ό,τι περισσεύει αποθηκεύεται στο σώμα μας ως λίπος. Το αποτέλεσμα της κατάποσης αυτών των κενών θερμίδων είναι να αισθανόμαστε την ανάγκη για περισσότερο φαγητό. Αυτό σημαίνει περισσότερος χρόνος στην κουζίνα, στα σούπερ μάρκετ, ξετυλίγοντας σελοφάν, μασώντας, σκουπίζοντας τα ψίχουλα του γραφείου μας… Δεν έχετε χρόνο για αυτό!

Ενισχύστε τόσο την παραγωγικότητα όσο και την υγεία σας, καταναλώνοντας ένα σωστό πρωινό και σνακ πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά. Μέχρι να έχετε επιτύχει τη μέγιστη υγεία και παραγωγικότητα, προσπαθήστε να κρατήσετε το χέρι σας έξω από το βάζο με τα μπισκότων…

 

 

Πηγή:semifind.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πώς να γράψετε το βιογραφικό σας όταν δεν έχετε επαγγελματική εμπειρία
Προηγούμενο άρθρο
Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2017: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
Μενού