Αντωνοπούλου: Αμεση λύση στο θέμα της ανεργίας των σπουδαστών που είναι σε σχολές επιμόρφωσης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 234

Σε ερώτηση του βουλευτή κ. Ι. Δελή που αφορούσε στις διαγραφές από τον Ο.Α.Ε.Δ. των σπουδαστών σε προγράμματα επιμόρφωσης, απάντησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ουρ. Αντωνοπούλου η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Έχει διασφαλιστεί ότι κανένας σπουδαστής δεν πρόκειται να χάσει ούτε το χρόνο ανεργίας του, ούτε το επίδομα ανεργίας, αν έπαιρνε και δικαιούται επίδομα, αλλά και ούτε άλλο από τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητά του ως άνεργος.

Με νομοθετική ρύθμιση η οποία είναι έτοιμη και πολύ σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση, όσοι άνεργοι διαγράφηκαν από τα μητρώα ανέργων, επειδή δεν δήλωσαν εγκαίρως στον Ο.Α.Ε.Δ., τα στοιχεία του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν ή τη σχολή, το Ι.Ε.Κ. στο οποίο έχουν εγγραφεί, θα μπορούν μέσα σε 60 ημέρες από τη δημοσίευση της διάταξης να επανεγγραφούν στα μητρώα, υποβάλλοντας τη δήλωση (συμμετοχής σε πρόγραμμα) μαζί με αίτηση αποκατάστασης της συνέχισης της ανεργίας.

Στο μέλλον, όσοι άνεργοι θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης, κατόπιν την έναρξης αυτού, θα πρέπει να το δηλώνουν, είτε σε 10 ημέρες από την πρώτη ανανέωση του δελτίου ανεργίας τους, ή κατά την πρώτη παρουσία τους στα Κ.Π.Α. (τρίμηνο), ώστε να μη χάνει κανείς την ιδιότητά του ως άνεργος.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: 2.315 αιτήσεις υποβλήθηκαν για τις 53 θέσεις της προκήρυξη 13Κ/2017
Προηγούμενο άρθρο
Βήμα – βήμα πως θα κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα
Μενού