Σκουρλέτης: Έως 8.800 οι μόνιμοι στην καθαριότητα -Τι είπε για μοριοδότηση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 215

Λίγο κάτω από τους 9.000, «γυρω στους 8.700 με 8.800», προσδιόρισε μιλώντας στην ΕΡΤ των αριθμό των μόνιμων που θα προσληφθούν στην καθαριότητα των δήμων μέσω του επερχόμενου μεγάλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης: «Είναι περίπου 9.000 λίγο πιο κάτω. Είναι γυρω στους 8.700 με 8.800», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνονται με έμφαση ότι:

-Πρόκειται για τα αιτήματα των δήμων.

-Δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν αλλάζει η μοριοδότηση

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «ο αριθμός αυτός υπερκαλύπτει τις ανάγκες  του τομέα καθαριότητας», υπενθυμίζοντας ότι ο αριθμός των συμβασιούχων των οποίων οι παρατάσεις των συμβάσεων κρίθηκα αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον περασμένο Ιούνιο ήταν από 6.100 έως 7.000.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνοι που θα προσληφθούν μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα είναι τα ίδια πρόσωπα με τους συμβασιούχους. Δεν κάνουμε φωτογραφικό διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα ανοιχτό διαγωνισμό που ο καθένας μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προβλέποντας ότι: «Νομίζω ότι θα εκπλαγούμε από τον αριθμό των αιτήσεων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό που γίνεται τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υπουργός Εσωτερικών ήταν, όπως κατά την προχθεσινή συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι «η μοριοδότηση δεν αλλάζει».

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού