Taxisnet: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 238

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει το σύστημα του Taxisnet για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Το επίδομα θέρμανσης φέτος θα είναι μειωμένο κατά 50%, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, αφού τα 108 εκατ. ευρώ του 2017,, πέφτει στα 50 εκατ. ευρώ .

Τα κριτήρια χορήγησης θα είναι αυστηρότερα (εισοδηματικά και περιουσιακά). Το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η/1/2018 και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018 για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν και η δεύτερη δόση τον Ιούνιο.

Πώς θα γίνει η αίτηση

Όταν θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.

Στην αίτηση η αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: Ο ΑΦΜ του αιτούντος, το ονοματεπώνυμό του, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

Αυτή τη στιγμή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 97 με 98 λεπτά το λίτρο έναντι 93 με 95 λεπτών το λίτρο στην αρχή της περιόδου διακίνησης του καυσίμου. Στις ορεινές περιοχές και στα νησιά η τιμή του ξεπερνάει το ένα ευρώ.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού