Πριμ σε επιχειρήσεις για μετατροπή μερικής απασχόλησης σε πλήρη

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 193

Την πριμοδότηση επιχειρήσεων – μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα- για την μετατροπή των θέσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη απασχόληση ανακοίνωσε  από του βήματος της βουλής κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η Αναπληρώτρια Υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου. Όπως ανέφερε το συγκεκριμένο πρόγραμμα που βρίσκεται ήδη στη φάση της επεξεργασίας θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2018.

Η κ. Αντωνοπούλου αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας ανέφερε ότι «Εμείς δεν μένουμε ούτε σε ευχολόγια, ούτε σε αφορισμούς. Θα επαναφέρουμε την κανονικότητα στην αγορά εργασίας μέσα από δίκαιη ανάπτυξη, μέσα από τους εντατικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ, μέσα από την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Σχετικά με τα προγράμματα ανεργίας που είναι σε εξέλιξη τόνισε ότι «όλα μας τα προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αφορούν πλήρη απασχόληση, διατηρώντας παράλληλα τις ασφαλιστικές δικλείδες που δεν επιτρέπουν να γίνεται υποκατάσταση εργασίας. Παράλληλα, ωστόσο, με την τόνωση της προσφοράς εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα, εξακολουθούμε να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, που είναι οι μακροχρόνια άνεργοι».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός χαρακτήρισε την μείωσης της ανεργίας επι ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως «αδιαμφισβήτητο γεγονός», επισημαίνοντας ότι : «Από 26,5% το 2014, σήμερα είναι στο 20,1%, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η εκτίμησή μας είναι ότι στα τέλη του 2018 θα πέσει κάτω από το 20%. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας όμως οι 5,5 –  6 μονάδες μείωσης είναι πολύ σημαντικές για τους 260.000 ανέργους που βρήκαν μια θέση εργασίας τα τελευταία 2,5 χρόνια».

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία – Η κατανομή των 7.180 θέσεων ανά δήμο και ειδικότητα
Προηγούμενο άρθρο
Ερχονται 3 διαγωνισμοί για 1.035 προσλήψεις εποχικών σε δήμους, μουσεία, ΔΕΚΟ
Μενού