ΑΣΕΠ-8.171 μόνιμοι καθαριότητας: Πού «κόλλησε» ο διαγωνισμός –Πίνακας με δήμους-ειδικότητες

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 219

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες για την μεγάλη προκήρυξη της χρονιάς, αυτή των 8.171 μόνιμων στην καθαριότητα των δήμων, έχουν αποδυθεί το υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι αιτήσεις των υποψηφίων θα ξεκινούσαν τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου έχει πάει πίσω τουλάχιστον ένα 15θήμερο με αποτέλεσμα οι προθεσμίες να είναι πλέον ασφυκτικές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr το βασικό πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν υπουργείο Εσωτερικών και ΑΣΕΠ ήταν ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ των θέσεων που πρόκειται να προκηρύξει η Ανεξάρτητη Αρχή με τις θέσεις για τις οποίες ζητούνται διάφορα προσόντα. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν υπήρχε αντιστοίχιση ειδικοτήτων με τα απαιτούμενα πρόσοντα.

Για παράδειγμα, ενώ ζητιόταν από έναν δήμο (σ.σ. Αγίας Παρασκευής) συγκεκριμένη ειδικότητα, ΔΕ Οδηγών, δεν διευκρινιζόταν η κατηγορία της άδειας οδήγησης που πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι! Σε άλλη περίπτωση πάλι ΔΕ Οδηγών, αυτή τη φορά στο δήμο Κρωπίας: δεν διευκρινιζόταν για πόσες από τις 10 θέσεις απαιτείται να  κατέχουν οι υποψήφιοι κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.

Πρόβλημα σε ΥΕ, ΔΕ με εξειδικευμένα προσόντα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρόβλημα παρατηρείται τόσο σε ΥΕ όσο και σε ΔΕ ειδικότητες που ασκούν εξειδικευμένα καθήκοντα.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εργαζόμενοι με ειδικότητα ΥΕ Χειριστών μηχανημάτων παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχουν τις ειδικές άδειες-πιστοποιήσεις που απαιτούνται, τα συγκεκριμένα προσόντα σε περιγράφονται στους νέους Οργανισμούς δήμων που στάλθηκαν στο ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση να μην μπορούν να περιγραφούν τα προσόντα των συγκεκριμένων θέσεων. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες θέσεις, σε πολλές περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι ΔΕ αλλά τότε όσοι συμβασιούχοι-«παρατασιούχοι» προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους ως ΥΕ, δεν θα μπορούσαν να τις διεκδικήσουν.

Δείτε ενδεικτικά προβλήματα που παρατηρούνται στον παρακάτω Πίνακα:

 

Θέμα και με ΠΕ, ΤΕ

Παρόμοια προβλήματα παρατηρήθηκαν σε ΤΕ και ΠΕ θέσεις στις ΔΕΥΑ για τις οποίες απαιτούνται πρόσθετα προσόντα τα οποία ωστόσο δεν έχουν προβλεφθεί αν είναι αντίστοιχα με τους Οργανισμούς των Δημοτικών Επιχείρησεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Αποτέλεσμα είναι το ΑΣΕΠ να μην μπορεί να περιγράψει τα προσόντα της θέσης στην προκήρυξη και άρα, εκ των πραγμάτων αυτή να μην μπορεί να ολοκληρωθεί και να βγει σε ΦΕΚ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Πάντως, τελευταίες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναφέρουν ότι μετά από στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του ΥΠΕΣ και αυτών του ΑΣΕΠ, τα προβλήματα ξεπερνιούνται σιγά-σιγά και η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. 

Αναντιστοιχία και στις θέσεις προστατευόμενων μέω ΟΑΕΔ

Παρόμοιες δυσκολίες είχαν εμφανιστεί και για τις υπόλοιπες θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ καθώς αφορούν για τους προστατευόμενους του Ν 2643/98, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, συγγενείς ΑμεΑ, απόγονοι ανάπηρων πολέμων κ.α. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ελεγχθουν για αναντιστοιχία ειδικότητες για τις οποίες έχουν κρατηθεί θέσεις με βάση το Ν. 2643/98 έτσι ώστε να μην αλλάξει ο αριθμός των θέσεων ανάλογα με τα πρόσθετα προσόντα. Κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να συμπίπτουν οι θέσεις για τους προστατευόμενους με άλλες  που δεν αφορούν την συγκεκριμένη ειδική κατηγορία! Να σημειωθεί ότι, ήδη ανακοινώθηκε η κατανομή των πρώτων 559 θέσεων μέσω του ΟΑΕΔ.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού