ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Μεγάλες ελπίδες για διορισμό στους επιλαχόντες -Όλα τα στοιχεία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 244

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι ελπίδες για διορισμό όσων βρίσκονται ψηλά στους πίνακες κατάταξης των προσωρινών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Αυτό τονίζουν έμπειρα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής με βάση τις έως τώρα ενδείξεις από τους προσωρινούς πίνακες διοριστέων που ανακοίνωσε την 31η Μαρτίου το ΑΣΕΠ.

Κι αυτό γιατί, δεδομένου ότι για πρώτη φορά οι συγκεκριμένοι πίνακες βγήκαν με βάση τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και χωρίς προέλεγχο των δικαιολογητικών, ήδη, όπως έγραψε η ιστοσελίδα, έχουν διαπιστωθεί πολλά λάθη ή «λάθη» στις δηλώσεις των υποψηφίων.

«Λάθη» που εντοπίζονται μεταξύ άλλων στην εντοπιότητα, στους τίτλους σπουδών και τις άδεις ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και στο χρόνο εμπειρίας και τον αριθμό ανήλικων τέκνων που έχουν δηλωθεί.

Όλα αυτά πρόκειται να διαπιστωθούν κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών των διοριστέων που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα από το ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία που πραγματοποιείται από τους περίπου 90-100 ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής, προβλέπει τον έλεγχο ένα προς ένα των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει όλοι οι προσωρινά διοριστέοι και όσων τα έγγραφα που έχουν καταθέσει δεν αντιστοιχούν σε αυτά που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική τους αίτηση, μετακινούνται στον πίνακα των απορριπτέων.

Στη συνέχεια τα στελέχη του ΑΣΕΠ ελέγχουν τα δικαιολογητικά ίσου αριθμού υποψηφίων που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πινάκων κατάταξης (επιλαχόντες) με αυτόν που έχουν απορριφθεί, προκειμένου να συμπληρώσουν τους οριστικούς πίνακες επιτυχόντων.

Για παράδειγμα αν το 20% (δηλαδή 1.630) από τους 8.166 των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018, απορριφθούν μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους, τότε η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους πρώτους 1.630 επιλαχόντες. Εφόσον, δε, για παράδειγμα οι 200 επίσης απορριφθούν, με τους επόμενους 200 κλπ.

Η παραπάνω διαδικασία εξηγεί και το γιατί η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων θα καθυστερήσει. 

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κοινωφελής Εργασία: Προσλήψεις 5.066 εποχικών υπαλλήλων στα δασαρχεία
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας Μηχανικών στην Ελλάδα
Μενού