ΑΣΕΠ: Πέντε προκηρύξεις το επόμενο δίμηνο για 1.033 μόνιμες θέσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 211

Πέντε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που θα δημιουργήσουν 1.033 μόνιμες θέσεις αναμένεται να τρέξουν το επόμενο δίμηνο. Οι δύο πρώτες έχουν ήδη εκδοθεί και θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων εντός του Ιουνίου, ενώ οι επόμενες θα δημοσιοποιηθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ειδικότερα

1) 37 μόνιμες θέσεις στο ΕΚΑΒ

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ξεκινά η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 5Κ/2018  του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/15-5-2018/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα επτά (37) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 19 Ιουνίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2018
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 22ης Ιουνίου 2018, ημέρας Παρασκευής.

2) 588 μόνιμες θέσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Μόλι προχθές πήρε ΦΕΚ  η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι: γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υπάλληλοι φύλαξης, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.α.

Κατανομή:

Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), είκοσι τέσσερις (24) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Ιατρών (ειδικότητας Παθολογίας), ΠΕ Ιατρών (ειδικότητας Ψυχιατρικής), ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων και ΠΕ Ψυχολόγων.

Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), επτά (7) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας – ειδ. Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας – ειδ. Νοσηλευτικής.

Γ΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), πεντακόσιες πενήντα επτά (557) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 12 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 27 Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 2ας Ιουλίου 2018, ημέρας Δευτέρας. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ 2018

3) Πρόσληψη 158 μόνιμων υπαλλήλων στον ΔΕΔΔΗΕ

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το σχέδιο προκήρυξης για την πρόσληψη 158 μονίμων υπαλλήλων στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε αναμένεται  το επόμενο διάστημα να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και κατά πάσα πιθανότητα οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τον συνολικό αριθμό των 158 θέσεων, οι περισσότερες θα διατεθούν στην κατηγορία ΔΕ για την πρόσληψη τεχνικών διαφόρων ειδικεύσεων, κυρίως Ηλεκτροτεχνιτών και Μηχανοτεχνιτών Δικτύων.

Θα επιλεγούν επίσης πτυχιούχοι Πληροφορικής, μηχανικοί πολυτεχνικών ειδικεύσεων και διοικητικό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα ΙΕΚ.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ Μηχανικοί, ΔΕ Τεχνικοί (Μέσης Εκπαίδευσης), ΤΕ Τεχνολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Οικονομολόγοι και ΠΕ Επιστήμονες Πληροφορικής.
Ειδικότερα:

— Στην κατηγορία ΠΕ θα επιλεγούν, κυρίως, υποψήφιοι των ειδικοτήτων: Ηλεκτρολόγοι – μηχανικοί, διοικητικοί – οικονομικοί και πτυχιούχοι Πληροφορικής. Για τους μηχανικούς είναι απαραίτητη η άδεια άσκησης επαγγέλματος, η καλή γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ. Για τους διοικητικούς αρκεί η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ.

— Στην κατηγορία ΤΕ θα ζητηθούν, κυρίως, ηλεκτρολόγοι – μηχανικοί και μηχανικοί αυτοματισμού. Απαραίτητη και για τις δύο ειδικότητες η άδεια άσκησης επαγγέλματος

— Στην κατηγορία ΔΕ θα ζητηθεί, κυρίως, η ειδικότητα ηλεκτρονικοί δικτύων. Συμμετέχουν υποψήφιοι με πτυχίο ΙΕΚ ή ΤΕΕ (Α΄ ή Β΄ κύκλου), ή ΤΕΛ, ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών

 

4) 200 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προβλέπεται η έκδοση επικείμενης προκήρυξης απο το ΑΣΕΠ για προσλήψεις διακοσίων (200) κενών οργανικών θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα σύμφωνα με το έγγραφο καθορίζεται ο αριθμό των θέσεων εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που πρόκειται να καλυφθούν από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τις διατάξεις του ν. 2643/1998. Οι θέσεις που θα αφορούν τις κατηγορίες των προστατευομένων του ΟΑΕΔ καθορίζονται σε δεκατέσσερις (14).

Για την ειδικότητα ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων θα διατεθούν 120 θέσεις και για τη ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων» οι υπόλοιπες 80.

Στην προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ προβλέπονται τα ίδια προσόντα και για τις δύο ειδικότητες με μια σημαντική όμως διαφοροποίηση: Για τους ημερήσιους φύλακες προβλέπεται η γνώση ξένης γλώσσας, κάτι που δεν συμβαίνει στους νυχτοφύλακες.

Ο πρώτος μισθός που θα πάρουν οι νεοδιοριζόμενοι είναι 850 ευρώ. Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται τα προβλεπόμενα, από το υπουργείο Πολιτισμού, επιδόματα.

Προσόντα
• Δίπλωμα ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων»
• Καλή γνώση ξένης γλώσσας (μόνο για ημερήσιους)
• Εμπειρία (δεν είναι απαραίτητο προσόν – δίνει, όμως, μέχρι 588 μόρια – 84 μήνες προϋπηρεσίας

Δικαιολογητικά
• Ηλεκτρονική αίτηση
• Εκτυπωμένη μορφή ηλεκτρονικής αίτησης
• e-Παράβολο (€3)
• Φωτοτυπία ταυτότητας
• Βεβαίωση εμπειρίας (αν υπάρχει)
• Πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας

5) Προσλήψεις 50 ατόμων στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Μέχρι τις αρχές του Ιουλίου αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής.

Ειδικότερα πρόκειται για προκήρυξη του ΑΣΕΠ από αφορά τις προσλήψεις 50 υπαλλήλων στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

Ήδη καθορίστηκαν οι οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα καλυφθούν από τους προστατευόμενους του ΟΑΕΔ του ν. 2643/1998.

Ο αριθμός των θέσεων για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Κεντρική Υπηρεσία), που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών καθορίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Εργασίας σε τέσσερις.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Συντάξεις πείνας – Έως και 400 ευρώ μειωμένα τα νέα ποσά σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς
Προηγούμενο άρθρο
34 θέσεις εργασίας σε Εκπαιδευτικούς Φορείς στο εξωτερικό
Μενού