Σήμερα, μέσω ΕΛΤΑ, η διανομή της 13ης σύνταξης

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 146

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από συνταξιούχους, μέσω διανομέων των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία πίστωσης στους συνταξιούχους της έκτακτης οικονομικής παροχής. Συνολικά, διατέθηκαν 629.483.000 ευρώ σε 1.577.503 συνταξιούχους.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί και την πρώτη πράξη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), που ξεκινά τη λειτουργία του από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η ακρόαση στη Βουλή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία είσπραξης της έκτακτης οικονομικής παροχής, πρόβλημα διαπιστώθηκε για περίπου 8.500 δικαιούχους και το οποίο αφορούσε το ΙΒΑΝ. Εξ αυτών, οι περίπου 6.900 είναι κάτοικοι εξωτερικού, για τους οποίους θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία. Είναι βέβαιο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας πως τα χρήματα θα διατεθούν, μόνο αφού ταυτοποιηθούν οι δικαιούχοι.

 

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη ΜΟΔ! Κίνδυνος να τιναχθεί το ΕΣΠΑ 2014-2020 στον αέρα;
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε πως διαμορφώνεται η σύνταξη για όσους υπέβαλαν αίτηση μετά τις 31/5/2016 (πίνακας)
Μενού