Πώς μπορείτε να πληρώσετε την εφορία με δόσεις

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 333

Οι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Για όσους φορολογουμένους προκύψει χρεωστικό και άρα καταβολή επιπλέον φόρου θα πρέπει η πρώτη δόση να πληρωθεί στις 31 Ιουλίου και οι δύο επόμενες δόσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Για τους φορολογούμενος που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, υπάρχει η λύση των δόσων.

Οι επιλογές που έχουν οι φορολογούμενοι είναι οι εξής:

— Να αφήσουν τη φορολογική υποχρέωση να λήξει και να καταφύγουν στη συνέχεια στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων (εφόσον πρόκειται για έκτακτη φορολογική υποχρέωση). Η αίτηση γίνεται αποκλειστικά μέσω taxisnet και ο φορολογούμενος χρεώνεται με ετήσιο επιτόκιο 8,76%.

— Πριν τη λήξη της φορολογικής οφειλής να επισκεφθεί την εφορία και να ζητήσει ρύθμισή 12 ή 24 δόσεων. Η αίτηση υποβάλλεται χειρόγραφα στην εφορία.

— Να κάνουν χρήση των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων με πιστωτική κάρτα. Τα προγράμματα που προσφέρουν οι τράπεζες δίνουν 9 έως 12 άτοκες δόσεις για την εξόφληση φορολογικών οφειλών. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλείται με έως 12 άτοκες δόσεις κάθε δόση φόρου (π.χ. εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ). Έτσι, για παράδειγμα, οι τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος μπορούν να πληρωθούν σταδιακά με “καθυστέρηση” αρκετών μηνών και άτοκα

— Να αφήσουν τις φορολογικές οφειλές να λήξουν και να μην τις ρυθμίσουν. Σε αυτή την περίπτωση θα καταβάλλουν κάθε μήνα ένα ποσό που μπορούν. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να του επιβληθούν κατασχέσεις και χρεώνεται με επιτόκιο 8,76% ετησίως.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
To σχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών έως 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα για πρόσληψη 12.382 ανέργων εντός του Μαΐου
Μενού