Σε αναστολή 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 170

Σε αναστολή τέθηκαν τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) διότι μετά τη διεξαγωγή των μηνιαίων διασταυρώσεων διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμα, ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Το KEA είναι ένα πρόγραμμα με πρωτοποριακά στοιχεία που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη χώρα, με στόχο να βοηθήσει τα νοικοκυριά άμεσα, τη στιγμή που το έχουν ανάγκη.

Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία ή άλλη σοβαρή αλλαγή, πρέπει να δηλώνονται από τους πολίτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που συμβαίνουν.

Την Δευτέρα, 13/11/2017 τέθηκαν σε αναστολή περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις του προγράμματος KEA, διότι μετά από την διεξαγωγή των μηνιαίων διασταυρώσεων, όπως κάθε φορά, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών. Η αναστολή γίνεται για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις (όπως λ.χ. η αποβολή από το πρόγραμμα για έναν χρόνο).

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα”.

 Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
226 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων – Ποιους αφορά
Μενού