Το σχέδιο για τα οικογενειακά επιδόματα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 203
Μηνιαία αύξηση του εισοδήματός τους από 15% έως 75% αναμένεται να δουν 295.000 οικογένειες, με την υιοθέτηση του νέου ενιαίου επιδόματος τέκνων που συμφώνησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με την τρόικα.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί -με το πακέτο των προαπαιτουμένων- στη Βουλή έως το τέλος του χρόνου και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2018.
Επιπρόσθετα στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η μετεξέλιξη του ΟΓΑ σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η διοίκηση του οποίου θα διαχειρίζεται τη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Συνολικά από το κοινωνικό πακέτο θα διατεθούν 910 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των οικογενειακών επιδομάτων, αυξάνοντας την αρχική πρόβλεψη των 650 εκατ. ευρώ κατά 40%.

Η Realnews παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα τους πίνακες με τις κλίμακες εισοδήματος και το ύψος των επιδομάτων που θα λάβουν οικογένειες με έως τέσσερα παιδιά, βάσει των οποίων ευνοημένες είναι οι οικογένειες με έως δύο παιδιά, αλλά και οι τρίτεκνες και πολύτεκνες με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΕΚΑΣ: 50.000 το χάνουν, 185.000 θα πάρουν έως 35 ευρώ
Προηγούμενο άρθρο
Ποιοι προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» τώρα σύνταξη από τα 58
Μενού