Επιδόματα: Τι συμβαίνει με δημοσίους υπαλλήλους, τρίτεκνους, πολύτεκνους

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 199

«Σπέκουλα» από την αξιωματική αντιπολίτευση με το ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων, κατήγγειλε σε παρέμβαση της απόψε στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Η αναπληρώτρια υπουργός επανέλαβε ότι οι διατάξεις δεν αφορούν τα επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του δημοσίου.

«‘Ακουσα πολλά για το δημογραφικό. Θα απαντήσουμε με όλα τα στοιχεία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια. Αισθάνομαι όμως ότι παραβιάζεται κάθε έννοια λογικής. Δεν απάντησα στις ενώσεις πολυτέκνων και τριτέκνων, διότι σέβομαι ότι και ένα ευρώ όταν κόβεται σήμερα στην κρίση, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ανθίσταται και να εξοργίζεται. Αυτό όμως είναι το ένα επίπεδο και το άλλο είναι το επίπεδο του ψεύδους», είπε η αναπληρώτρια υπουργός και πρόσθεσε:

«Οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι καλά έκαναν να εξοργίζονται για το 50% των μελών τους που θα δουν κάποιες μειώσεις. Οι υπόλοιποι 50% όμως, δηλαδή 50.000 οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων, θα δουν αυξήσεις. Οι μεν τρίκεκνοι θα πάρουν το χρόνο 3.360 ευρώ έναντι 2.940 το χρόνο που έπαιρναν με εσάς (σ.σ. απευθυνόμενη στη ΝΔ). Πόσες φορές να το πούμε; Οι τετράτεκνοι θα πάρουν το χρόνο 5040 ευρώ έναντι 3920 ευρώ που έπαιρναν κοκ. Θα τα δουν στην τσέπη του από το Μάρτιο και ύστερα που θα αρχίσουμε να τα πληρώνουμε. Θα διαψευσθείτε. Θα τα δει στην τσέπη ο λαός».

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επαγγελματική άδεια προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας (Security)
Προηγούμενο άρθρο
Σε πόσες δόσεις θα αποπληρωθούν οι εισφορές επικούρησης και εφάπαξ από 200.000 αυτοαπασχολούμενους
Μενού