ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Σήμερα η απόφαση της Ολομέλειας για την μοριοδότηση της εμπειρίας

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 211

Με διαδικασίες εξπρές λόγω του επείγοντος του θέματος με την προσμέτρηση της ειδικής εμπειρίας σε όλες τις θέσεις της 3Κ/2018  πρόκειται να αποφασίσει η Μείζονα Ολομέλεια του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση της Μείζονος Ολομέλειας της Ανεξάρτητης Αρχής που αποτελείται από 27 αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 το πρωί και να αποφασίσει εντός της ημέρας αν κάνει δεκτή ή όχι την εισήγηση να προσμετράτε η ειδική εμπειρία (17 μόρια αν μήνα για 24 μήνες) και στους πίνακες χωρίς εμπειρία που αποτελούν το 50% των θέσεων.

Πρόκειται, για μείζων θέμα για τους χιλιάδες συμβασιούχους-«παρατασιούχους» οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τους πλήττει. Για το λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει στις 8.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΑΣΕΠ  (Πουλίου 6 Αμπελόκηποι), ενώ έχουν ζητήσει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Ιωάννη Καραβοκύρη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr, στην επιστολή τους οι συμβασιούχοι τονίζουν ότι «παρά το γεγονός ότι στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας Σκουρλέτη (άρθρο 24 του Ν.4479/17) προβλέπεται ότι η ειδική εμπειρία (17 μόρια το μήνα για 24 μήνες) θα συνυπολογίζεται κατ’ εξαίρεση και στους πίνακες με εμπειρία και σε αυτούς χωρίς εμπειρία του ΑΣΕΠ, κάτι τέτοιο δεν προβλέφθηκε τελικά στο κείμενο του συγκεκριμένου άρθρου και, άρα, και στην Προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Αυτό, όμως, όπως τονίζουν στην επιστολή τους, σημαίνει ότι η ειδική εμπειρία θα συνυπολογίζεται μόνο στις μισές από τις συνολικά 8.166 θέσεις της προκήρυξης, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να μείνουμε εκτός. Κάτι τέτοιο, όμως, προσθέτουν, είναι αντίθετο με τη βούληση του νομοθέτη όπως αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας Σκουρλέτη, η ειδική εμπειρία να συνυπολογίζεται σε όλες και όχι στις μισές θέσεις».

Η λύση που προτείνουν οι νομικοί

Στο πλαίσιο τη έρευνας, η aftodioikisi.gr απευθύνθηκε σε νομικούς, οι οποίοι τονίζουν ότι «είναι σαφές ότι πρόκειται περί νομικής κακοτεχνίας που οφείλεται σε γλωσσική αστοχία, η οποία παρατηρείται σε αρκετές ρυθμίσεις με προεξάρχοντα άρθρα του ποινικού κώδικα». Και πώς θεραπεύεται: Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους «σε περίπτωση πρόδηλης αναντιστοιχίας της βούλησης του νομοθέτη όπως αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση του νόμου και του ίδιου του κειμένου του νόμου η θεραπεία γίνεται είτε από την ίδια τη Διοίκηση είτε από τα Δικαστήρια».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, «η θεραπεία πρέπει να γίνει άμεσα από το ίδιο το ΑΣΕΠ με απόφαση της μείζονος Ολομέλειας η οποία, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες υποψήφιοι, πρέπει να προχωρήσει στη λεγόμενη διορθωτική ερμηνεία αποφασίζοντας τη ‘διόρθωση τεχνικού λάθους’ η οποία και θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Με αυτό τον τρόπο η ειδική εμπειρία θα προσμετρήσει και στους δύο πίνακες (με εμπειρία και χωρίς) όπως είναι και η βούληση του νομοθέτη», καταλήγουν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΠΕΚΑ-Επίδομα Παιδιού: Νέα ευνοϊκή ρύθμιση στα κριτήρια
Προηγούμενο άρθρο
Θέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μενού