Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά από τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 213

«Χαράτσι» θα κληθούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά που τους επιστράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 και αφορούν τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΠΥ, που γίνονταν από την 1/1/2012 έως τις 30.6.2016. 
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα εν λόγω αναδρομικά-τα οποία σημειωτέον ήταν «κουτσουρεμένα»- θα αθροιστούν μαζί με το εισόδημα από την κύρια σύνταξη του 2017 και θα φορολογηθούν.

Επί της ουσίας, τα αθροισμένα με την κύρια σύνταξη, ποσά των αναδρομικών θα φορολογηθούν με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, γεγονός ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους συνταξιούχους.

Όπως προαναφέρθηκε, τα αναδρομικά ποσά που αφορούν τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ, επιστράφηκαν «ψαλιδισμένα» στους συνταξιούχους, γεγονός που έχει αναγνωρίσει και η ηγεσία του υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, έγινε εκτενής συζήτηση για το ζήτημα επιστροφής όλων των ποσών που απορρέουν από τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ.

 

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας Μηχανικών στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Κούρεμα έως 90% σε 400.000 καταναλωτικά δάνεια και κάρτες
Μενού