Τι λέει το ΥΠΕΝ για την πορεία του προγράμματος “Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ”

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 212

Παρά τα τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν στην πλατφόρμα για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστηρίζει ότι η υποβολή αιτήσεων στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας συνεχίστηκε ομαλά και σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου για τη σημερινή δεύτερη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις συγκεκριμένες Περιφέρειες, οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα φτάνουν τους 17.500, καταγράφοντας αύξηση κατά 3.000 σε σχέση με την πρώτη ημέρα. Επίσης οι αιτήσεις που έχουν πρωτοκολληθεί, φτάνουν τις 6.000, έναντι μόλις 500 αιτήσεων κατά την πρώτη ημέρα.

“Φαίνεται, δηλαδή, αφενός να περιορίζεται η εισροή νέων δυνητικών ωφελούμενων, καθώς εξαντλείται η δεξαμενή ενδιαφερόμενων, αφετέρου να αυξάνεται η εκροή των αιτήσεων προς υπαγωγή, καθώς όλο και περισσότεροι ολοκληρώνουν τη διαδικασία. Αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου, προκειμένου να συνεχιστεί η υποβολή των αιτήσεων”, καταλήγει το ΥΠΕΝ.

 

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας: Επίδομα ανεργίας δικαιούνται και οι άστεγοι
Προηγούμενο άρθρο
Φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ έως 27% για ιδιοκτήτες ακινήτων σε 86 δήμους
Μενού