Αχτσιόγλου: Επίτευξη της ευημερίας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 189

«Η παγκόσμιας κλίμακας οικονομική κρίση οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και αυτό το χάσμα των ανισοτήτων δεν είναι μόνο ένα ηθικό ζήτημα» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου και υπογράμμισε ότι είναι πολύ επιζήμιο για τις βασικές αξίες των σύγχρονων κοινωνιών, για την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, τους δύο ακρογωνιαίους λίθους της συλλογικής προόδου και της κοινωνικής συνοχής.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η επίτευξη της ευημερίαςπρέπει να είναι μία διαδικασία που ωφελεί τους πολλούς και όχι τους λίγους. «Και για να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, χρειαζόμαστε μία συνεκτική και βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική που θα εστιάσει αναμφισβήτητα στην παραγωγή πλούτου, αλλά, ταυτόχρονα, θα τονίσει τις πολιτικές και τα μέσα για τη δίκαιη αναδιανομή του» υπογράμμισε η υπουργός.

«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί», διευκρίνισε, «μόνο μέσω πολιτικών που αποσκοπούν στην υποστήριξη του κράτους πρόνοιας και της καθολικής υγειονομικής περίθαλψης, στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και των επενδύσεων και, φυσικά, στην προστασία των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτές είναι οι κύριες προτεραιότητές μας στην Ελλάδα, μία χώρα που θεραπεύει τώρα τις πληγές της από τη λιτότητα και την ύφεση και εφαρμόζει ένα ευρύ πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, μαζί με την οικονομική ανάκαμψη».

Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε στη Σύνοδο το ευρύ φάσμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιείται στη χώρα μας από το 2015, με βασικούς άξονες:

  • Την καθολική πρόσβαση στη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ασφάλισης ή εθνικότητας.
  • Τη συνολική αναδιάρθρωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που το καθιστά μακροπρόθεσμα βιώσιμο.
  • Τις πολιτικές για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενισχυμένα οικογενειακά επιδόματα, σχολικά γεύματα).
  • Την υποστήριξη των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας, μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
  • Την εξάλειψη των διακρίσεων, μέσω της επέκτασης ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως η απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.

Επίσης, αναφερόμενη στις δράσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης και της αδήλωτης εργασίας, σημείωσε ότι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η διατήρηση ενός βιώσιμου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι, «κατά τη δική μας οπτική, στόχοι αλληλένδετοι».

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αναλυτικές οδηγίες της ΑΑΔΕ για την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την πυροπροστασία
Μενού