Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην αναμονή εν όψει ανακοίνωσης της εξέτασης πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 1K

Ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο χώρο, που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες  εργασίας σε  εργαζόμενους στην Εκπαίδευση αλλά και σε νέους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς. Η έλλειψη, ωστόσο, Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών σε δομές Ενηλίκων όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΙΜ αφενός μεν προκαλεί έντονους προβληματισμούς, αφετέρου δε αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για εκατοντάδες νεοεισερχόμενους στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Τον Οκτώβριο του 2021 διενεργήθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, έπειτα από την 3ετή παύση που υπήρξε. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΠΕΠ οι επόμενες εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλικών αναμένεται να διενεργηθούν εντός του Μάϊου 2022.

Το freestudies.gr σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς υλοποιεί το σεμινάριο Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων που έχει στόχο την ουσιαστική προετοιμασία υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).
Οι απόφοιτοι του προγράμματος οδηγούνται απευθείας στη διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ.

Το πλεονέκτημα του εν λόγω σεμιναρίου είναι πως πραγματοποιείται από Δημόσιο Φορέα, πράγμα απαραίτητο με βάση το νόμο! Παράλληλα πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως χωρίς καμία υποχρεωτική παρακολούθηση.

Επίσης, το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο προσμετράται και για επιπλέον μοριοδότηση σε μεταδευτεροβάθμιες δομές.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των Ελληνικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο τηλέφωνο: 2107101894

Ιστοσελίδα επιμορφωτικών προγραμμάτων:  freestudies.gr E-mail επικοινωνίας: elearn.elkedim@gmail.com

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διορισμός 41 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Προηγούμενο άρθρο
Μοριοδοτούμενο Σεμινάριο στη Συμβουλευτική, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και το Mentoring – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Μενού