ΟΑΕΔ: Εκτός μητρώου χιλιάδες άνεργοι με νέα ρύθμιση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 807

Ο δικηγόρος-εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας με ανάρτηση του αποκαλύπτει ότι την τελευταία στιγμή ο Κωστής Χατζηδάκης έφερε ρύθμιση στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΟΑΕΔ με την οποία επανακαθορίζεται ποιος είναι άνεργος και ποιος όχι. Μένουν, έτσι, εκτός νυμφώνος μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αναφέρεται:

Ο κ.Χατζηδάκης, θα μείνει στην ιστορία, ως ο πολιτικός, που επιχείρησε να μειώσει την ανεργία, όχι δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά με νόμο στη βουλή!

Μετά τα μεσάνυχτα, παραμονή της μεγάλης γενικής απεργίας, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη βουλή, το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΟΑΕΔ (μετονομασία σε ΔΥΠΑ).

Στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου (δεν υπήρχε το σχετικό χωρίο, στο νομοσχέδιο, που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση, πριν από λίγες ημέρες) καθορίζεται, ποιος θα είναι εφεξής εκείνος, ο οποίος αναζητεί εργασία (άρα δεν θα μπορεί να θεωρηθεί άνεργος και να έχει πρόσβαση στα επιδόματα-ωφελήματα του Οργανισμού – σήμερα μοναδική προϋπόθεση για να είναι κάποιος άνεργος είναι να είναι από 15-74 ετών και να μην είναι επιχειρηματίας).

Τεράστιες κοινωνικές ομάδες ( ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι συγγενείς, αγρότες κλπ.) που αποτελούσαν μέχρι σήμερα τους 1.101.441 καταγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ (στοιχεία Φεβρουαρίου 2022), ως δια μαγείας εξαφανίζονται(!), για να μπορεί να εμφανίζει η κυβέρνηση, την δική της εικονική πραγματικότητα…!

Παράλληλα με το νέο νομοσχέδιο, οι άνεργοι αντιμετωπίζονται ως καταχραστές του δημοσίου, ωφελήματα ανέργων(μετακίνηση σε ΜΜΜ, κοινωνικός τουρισμός, πρόσβαση στον πολιτισμό κλπ.) καταργούνται, νέα golden boys (διοικητές-υποδιοικητές-ειδικοί σύμβουλοι-μετακλητοί) κάνουν ρεσάλτο σε δημόσιες θέσεις με παχυλούς μισθούς, ένα νέο πάρτι δισεκατομμυρίων, που σχετίζεται με την επαγγελματική κατάρτιση και τις δεξιότητες των ανέργων βρίσκεται στα σκαριά, σπρώχνοντας ευρωπαϊκούς πόρους σε γαλάζιους κολλητούς, κρίσιμες αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ περνάνε σε ιδιώτες, η ακίνητη περιούσια του Οργανισμού βγαίνει στο σφυρί.

Αυτή η κυβέρνηση έχει τσακωθεί με την αλήθεια και βλάπτει σοβαρά όλη την κοινωνία.

Σήμερα να παρει μια πρωτη απάντηση!

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εξ αποστάσεως Εξετάσεις και Πιστοποίηση Αγγλικών – Αναγνωρισμένο Πτυχίο από ΑΣΕΠ !
Προηγούμενο άρθρο
Ποια θα είναι η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Απρίλιο
Μενού