Δημοτική Αστυνομία: Πότε οι 1.200 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 695

«Κλείδωσαν» πριν λίγες ημέρες στο υπουργικό συμβούλιο, οι αλλαγές που θα γίνουν στη Δημοτική Αστυνομία, με νομοσχέδιο που θα φέρει το Υπ. Εσωτερικών. Εκτός από την αναδιοργάνωση και την ανακατανομή ρόλων, αποφασίστηκε και η ενίσχυση με προσωπικό.

Ειδικότερα θα γίνουν νέες προσλήψεις (οι πληροφορίες μιλάνε για 1.200) με ορίζοντα μετά το φθινόπωρο και προς το χειμώνα.

Επιπλέον, σχεδιάζεται οι Δήμοι που θα ενισχυθούν να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την έκταση και τον πληθυσμό τους αλλά και Δήμοι που δεν έχουν τέτοια υπηρεσία, να συστήσουν.

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης

Οι πληροφορίες λένε ότι θα αλλάξει και ο τρόπος πρόσληψης του προσωπικού, που θα ενταχθεί ως αρμοδιότητα ΑΣΕΠ.

Σημειώστε ότι σήμερα, εκτός από τα αντικειμενικά κριτήρια – μόρια, υπάρχουν και οι εξής περιορισμοί:

  • Όρια ηλικίας, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, το 30ό έτος και για τον κλάδο, το 26ο έτος.
  • Όρια στο ύψος. Οι γυναίκες προβλέπεται να έχουν ανάστημα, τουλάχιστον 1,67 μ., ενώ οι άνδρες, τουλάχιστον 1,70 μέτρα.

Πλέον, με τις αλλαγές, προβλέπεται να διεξαχθεί πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 4765/2021. Ο διαγωνισμός θα αφορά στην εξέταση γνώσεων, στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Θα έχει δομημένη συνέντευξη, καθώς και πρόσθετες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Θα διατηρηθούν τα υπάρχοντα όρια ηλικίας, τα φυσικά προσόντα των υποψηφίων, οι αθλητικές δοκιμασίες και τα ψυχομετρικά τεστ. Oι προσλήψεις να γίνουν κατά προτεραιότητα, σε κλάδους Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Όταν συνταχθούν οι τελικοί πίνακες και ορκιστούν οι επιτυχόντες, θα υπάρχει υποχρέωση παρακολούθησης ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους, σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ. Όσοι επιλεγούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αστυνομία θα λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, με κυλιόμενες βάρδιες και με νέες αρμοδιότητες.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δημόσιο: 1.030 προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς
Προηγούμενο άρθρο
Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη- Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Μενού