Το καλοκαίρι του 2022 ανοίγουν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής!

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 1K

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα των πινάκων της Ειδικής Αγωγής το επόμενο διάστημα για να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Έπειτα από πιέσεις των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των πινάκων για την Ειδική Αγωγή (το 2022) και την Γενική Εκπαίδευση (το 2023).

Οι πίνακες Ειδικής Αγωγής, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2020 και σύμφωνα με την παράγραφο δ του άρθρου 64 του Ν. 4692/2020 είναι σε ισχύ για δύο σχολικά έτη, άρα μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Οι πίνακες παραμένουν «κλειστοί» από τον Μάιο του 2019 για τους εκπαιδευτικούς και από τον Ιούνιο του 2019 για το ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ,Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δήλωσε  πως βασικός στόχος είναι να βγουν οι νέοι πίνακες της Ειδικής Αγωγής -έστω οι προσωρινοί- μέσα στο καλοκαίρι, ενώ κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση της νέας προκήρυξης απάντησε:

«Είναι γεγονός πως, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, επεξεργαζόμαστε τη νέα προκήρυξη με γνώμονα να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος» είπε απευθύνοντας έκκληση στους εκπαιδευτικούς να κάνουν λίγη υπομονή για να αποφευχθούν τα λάθη των προκηρύξεων του 2019 και του 2020.

«Είναι γεγονός ότι στις προκηρύξεις του 2019 στην Ειδική Αγωγή, ήταν και η πρώτη φορά εδώ που τα λέμε που εφαρμοζόταν η καινούργια νομοθεσία, υπήρξαν ορισμένα ζητήματα στις προκηρύξεις τα οποία δημιούργησαν αμφιβολίες στους υποψηφίους και στη συνέχεια δημιούργησαν και ανατροπές στους προσωρινούς πίνακες, όπως ενστάσεις από τους υποψηφίους κτλ.» είπε χαρακτηριστικά, και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις σεμιναρίων, παραβόλων, ελληνομάθειας, τα οποία δημιούργησαν όπως είπε, νομικά ζητήματα. 

«Μπορεί να χάσουμε λίγο χρόνο σε αυτό το στάδιο» προσέθεσε αλλά «θα το εξοικονομήσουμε από το πιο κρίσιμο στάδιο που είναι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα ώστε να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα ανέφερε πως «στόχος είναι να βγουν στην ώρα τους, δηλαδή το καλοκαίρι. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το επιδιώξουμε», προσθέτοντας πως ταυτόχρονα τρέχουν κι άλλες προκηρύξεις όπως των νοσηλευτών, του μεταναστευτικής κτλ.

«Η προκήρυξη θα βγει, το θέμα είναι πότε θα βγουν τα αποτελέσματα» είπε και δεσμεύθηκε πως «θα επιδιώξουμε πάσει δυνάμει να βγουν τα προσωρινά, έστω, αποτελέσματα το καλοκαίρι».

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να εγγραφείτε στον επικουρικό πίνακα Ειδικής Αγωγής.

Το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το freestudies.gr , τον πιο αξιόπιστο και μακροβιότερο φορέα κατάρτισης στην Ελλάδα υλοποιεί το 9μηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα Ειδική Αγωγή και Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στο Σχολικό Περιβάλλον το οποίο πληροί όλες τις προυποθέσεις που ορίζουν ο νόμος για την ένταξη στον επικουρικού πίνακα Ειδικής Αγωγής.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία των Ελληνικών Κέντρων δια Βίου Μάθησης στο τηλέφωνο 2107101894.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ-4K/2021: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα ΠΕ
Προηγούμενο άρθρο
Σταϊκούρας: «Δώρο Πάσχα» στους ευάλωτους σχεδιάζει η κυβέρνηση
Μενού