Ενημέρωση σχετικά με την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών Αξιωματικών και των Σχολών Αστυφυλάκων ακαδ. έτους 2022-2023

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 549

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών Αξιωματικών και των Σχολών Αστυφυλάκων.

Η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και οι διευκρινιστικές οδηγίες, είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr.  

Oι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες/ίδες του Εξωτερικού θα υποβάλλουν την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail της ΔΑΕ (b13.dae@haf.gr) από την από την Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 και ώρα 00:00 έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και ώρα 24.00. Για την υπόψη ειδική κατηγορία, ισχύουν οι ως άνω ημερομηνίες που καθορίζονται στο Παράρτημα «Α», της σχετικής Προκήρυξης καθώς και τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στο Παράρτημα «ΣΤ», τα οποία θα αποστέλλονται ΜΟΝΟ στη ΔΑΕ/Β1

Επίσης, η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των Σχολών Αξιωματικών και των Σχολών Αστυφυλάκων καθώς και οι διευκρινιστικές οδηγίες ακαδημαϊκού έτους 2022‐2023 είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας : www.hellenicpolice.gr.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού κ.τ.λ.», θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από 04-07-2022 μέχρι την 15:00 ώρα της 20-07-2022, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις Χώρες που διαμένουν.

Εφιστάται η προσοχή στους υποψηφίους που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις ως άνω Σχολές να συμβουλευθούν τις σχετικές Προκηρύξεις.

Μενού