ΑΣΕΠ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής – αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΣΥΔ

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 820

Κοινοποιήθηκε το Εγχειρίδιο ΟΠΣΥΔ για τις Προκηρύξεις 1EA/2022, 2EA/2022, 3EA/2022, 4EA/2022, 5EA/2022 του ΑΣΕΠ σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.

Από σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου μέχρι και τη Δευτέρα 23 Μαΐου χιλιάδες πτυχιούχοι Ειδικής Αγωγής καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ προκειμένου να καταρτιστούν οι νέοι πίνακες βάσει των οποίων θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Παράλληλα, από σήμερα οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΟΠΣΥΔ τα απαραίτητα δικαιολογητικά που δεν είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων.

Σύμφωνα με το Εγχειρίδιο ΟΠΣΥΔ, η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων επικαιροποίησης δίνεται μόνο σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση στο ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις 1EA/2022, 2EA/2022, 3EA/2022, 4EA/2022, 5EA/2022 που αφορούν στην ένταξη στους πίνακες Ειδικής Αγωγής.

Αρχικά, πρέπει να καταχωρηθούν ο αριθμός Προκήρυξης και ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης (χωρίς την ημερομηνία υποβολής) που έχει υποβληθεί στο ΑΣΕΠ. Σε περίπτωση που έχουν υποβληθεί αιτήσεις για διαφορετικές Προκηρύξεις προστίθενται οι αντίστοιχοι αριθμοί πρωτοκόλλου.

Δείτε τον οδηγό ΕΔΩ

Το ΑΣΕΠ έχει δημοσιεύσει πέντε συνολικά προκηρύξεις που αφορούν την διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Οι προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι προκηρύξεις 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται οτι με ανάρτηση του χθες ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Θάνος Παπαϊωάννου με ανάρτηση του παρακαλεί τους υποψήφιους να διαβάσουν πολύ προσεκτικά την προκήρυξη που κατά περίπτωση τους αφορά και να προσέξουν ιδιαίτερα το θέμα της πληρωμής του παραβόλο

Βήμα – βήμα η διαδικασία της αίτησης

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα όπως αυτά αναγράφονται στις παραπάνω προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, πρέπει 

1. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου.

2. Να εκδώσουν παράβολο τριών (3) Ευρώ, μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Κάθε υποψήφιος, εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής/διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης (αξιολογικός πίνακας Β΄ και επικουρικός εκπαιδευτικών ΕΑΕ) κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από την αθροιστική βαθμολόγηση των παρακάτω κριτηρίων (υ.α: υπ’αριθμ.  48190/E1/28.3.2019 (Β΄1088).

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εντός ορισμένης προθεσμίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων για την καταβολή του αντιτίμου του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα αποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής, όπως είχαν προκύψει στις προηγούμενες σχετικές διαδικασίες.

Βήμα – βήμα η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, για τον διορισμό τους ως μονίμων ή/και την πρόσληψή τους ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδεία, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος/μεταφόρτωσης δικαιολογητικών ορίζεται από την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 10:00 έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 23:59.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα επικαιροποίησης των στοιχείων που εμφανίζονται στον ηλεκτρονικο φάκελό τους ή δημιουργίας ηλεκτρονικού φακέλου στο ΟΠΣΥΔ σε περίπτωση που δε διαθέτουν, μεταφορτώνοντας τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά «που αποτελούν τυπικά προσόντα ένταξης ή μοριοδοτούμενα προ σόντα στους αξιολογικούς πίνακες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Β΄ και Επικουρικό) του ΚΕΦ. Ε΄ του ν. 458 9/2019 (Α΄ 13) και αναφέρονται ρητώς στις ανωτέρω Προκηρύξεις».

Η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε., διενεργείται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο, με απευθείας μεταφόρτωση των κατά περίπτωση δικαιολογητικών από τους υποψηφίους σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένη υποενότητα στον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. κατόπιν έκδοσης της ανωτέρω πρόσκλησης.

Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ., εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την παρούσα. Στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που θα επιλεγούν από τους υποψηφίους, ελέγχουν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων όπως αυτά ορίζονται στην οικεία προκήρυξη και εφόσον αυτά συνάδουν με τα ρητώς αναφερόμενα στην παρούσα προκήρυξη, καταχωρίζουν τα αντίστοιχα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψήφιων εκπαιδευτικών που τηρούνται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.

πηγή: dikaiologitika.gr

Μενού