Τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση, το ΦΕΚ «δείχνει το δρόμο» για το φετινό καρναβάλι, πότε «πετάμε» τις μάσκες

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 519

Παραμένουν ως έχουν τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε. «Θυσία το καρναβάλι για ένα καλύτερο Πάσχα», καθώς απαγορεύεται η διενέργεια αποκριάτικων παρελάσεων και αντίστοιχων υπαίθριων δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων.

Εδώ και μέρες ξέραμε ότι παρά τη χαλάρωση των μέτρων, η Επιτροπή είχε ψηφίσει αρνητικά στο να γίνουν τα καρναβάλια.
Ειδικότερα φέρεται να υπήρξε ομόφωνη εισήγηση να μη διεξαχθούν φέτος καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις υπό το φόβο της μεταδοτικότητας.
Αυτό που έμενε ωστόσο να φανεί είναι αν θα υπάρξει σύσταση ή επίσημη απόφαση περί μη πραγματοποίησης των καρναβαλικών εκδηλώσεων και παρελάσεων.

Τελικά αυτό έγινε πράξη με το τελευταίο ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο «απαγορεύεται η διενέργεια αποκριάτικων παρελάσεων και αντίστοιχων δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων» και σε τυχόν παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50.000 €.

Άλλωστε οι ειδικοί προσανατολίζονταν να απαγορεύσουν τις παρελάσεις των καρναβαλιστών, στις οποίες δεν μπορεί να τηρηθεί κανένα μέτρο προστασίας ή να γίνει έλεγχος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ η τήρηση υγειονομικών πρωτόκολλων μάλλον θα πήγαινε περίπατο.

“Έχουμε μαζικά γεγονότα στα καρναβάλια με αδυναμία ελέγχου σε πολλά σημεία της πατρίδας μας και με πολλές μετακινήσεις. Ενδεχομένως, μία άσκοπη απόφαση θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία που μετά από πολύ χρόνο και κόπο ακολουθούμε” υποστήριξε το μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση, γήπεδα, τηλεργασία

Θετική υπήρξε ήδη από την περασμένη εβδομάδα η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50%. Παράλληλα, οι ειδικοί άναψαν το «πράσινο φως» και για τις σχολικές εκδρομές, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο.

Ακόμη, είπαν το «ναι» και στην επιστροφή της όρθιας διασκέδασης. «Όχι», ωστόσο, είπαν οι εμπειρογνώμονες στις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, τα συνέδρια διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν πρόκειται για εμβολιασμένους. Προβλέπεται η «υβριδική» διοργάνωση με εξ αποστάσεως συμμετοχή για τους μη εμβολιασμένους ενώ, αποφασίστηκε και η εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%

Τα παραπάνω μέτρα μένουν ως έχουν καθώς δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε αυτό το ΦΕΚ σχετική.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Σε πλήρη εφαρμογή με τις αποφάσεις της Επιτροπής προς το παρόν δεν πετάμε τις μάσκες του καθώς παρατείνεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Το θέμα της άρσης του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι επιστήμονες έκριναν πως θα ήταν συνετό να περάσουν και οι Απόκριες. Η μάσκα είναι, όπως λένε, το μόνο μέτρο που προφυλάσσει από τη πιθανότητα υπερμετάδοσης σε τόπους συνάντησης με μεγάλο συγχρωτισμό.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΦΕΚ: Τι ισχύει μέχρι 8 Μαρτίου σε σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ και Φροντιστήρια
Προηγούμενο άρθρο
Τέλος χρόνου για επτά εκκρεμότητες με την εφορία, ποιες πληρωμές πρέπει να γίνουν σήμερα
Μενού