Και επίσημα παράταση στο Power Pass

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 406

Πήρε και επίσημα ΦΕΚ η απόφαση να δοθεί παράταση στις αιτήσεις για το Power Pass. Μέχρι τις 5 Ιουλίου η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πριν δυο ημέρες, έγινε γνωστή η ολιγοήμερη παράταση στις αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος.

«Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου».

Τα ποσά αρχίζουν από 18 και φτάνουν έως και τα 600 ευρώ. Για να διεκδικήσει όμως κάποιος αυτά τα χρήματα θα πρέπει να υποβάλει όχι μόνο άμεσα την αίτησή του, αλλά και να δείξει ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε βήμα της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Η παράταση αποφασίστηκε λόγω του όγκου των αιτήσεων αλλά και των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν καθώς πολλοί δικαιούχοι που υπέβαλαν την αίτηση για το power pass και η οποία βρισκόταν ήδη στο στάδιο της εκκαθάρισης, υπέβαλαν μεταγενέστερα τη φορολογική δήλωση του Φ.Ε. 2021 χωρίς καμία αλλαγή στην κατοικία τους σε σύγκριση με το φορολογικό έτος 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησης στην πλατφόρμα του power pass να μεταβληθεί από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή».

Μετά το αλαλούμ στις αιτήσεις για το power pass, από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα ρεύματος.
Όπως σημειώνεται, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες που αναφέρεται ότι παρατηρήθηκαν στη λειτουργία της πλατφόρμας power pass, διευκρινίζεται ότι:

Πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση για το power pass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση, χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου τη δήλωση του power pass μόνο στις περιπτώσεις που άλλαξαν τη διεύθυνση κατοικίας τους στη φορολογική δήλωση και έκαναν εκ νέου ταυτοποίηση στο power pass.

Όπως τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες, η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να προηγηθεί της αίτησης για το power pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ

πηγή: dikaiologitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σεμινάριο Εκπαιδευτών Ενηλίκων για απευθείας συμμετοχή στις Εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ
Προηγούμενο άρθρο
Κεραμέως: Νέο ωράριο στα σχολεία
Μενού