Power pass: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Πώς ενημερώνονται οι δικαιούχοι

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 565

«Άμεσα» η πληρωμή του Power Pass απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καθώς ακόμα οι αιτήσεις είναι «υπό εκκαθάριση». Οι περισσότεροι δικαιούχοι μπαίνουν να τσεκάρουν στην πλατφόρμα εάν έχει προχωρήσει η αίτηση και η διαδικασία για την πληρωμή τους με την καταβολή των χρημάτων να υπολογίζεται για τις 15 Ιουλίου.

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιβάρυνση από την αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Θα επιστραφεί το 60% του αυξημένου κόστους ηλεκτρικού ρεύματος για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μέχρι την πληρωμή και αφού έχει γίνει η εκκαθάριση της αίτησης, η πλατφόρμα ενημερώνει τον εκάστοτε δικαιούχο για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή του με τα εξής μηνύματα:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Το μήνυμα «Εγκριθείσα» θα σας ενημερώσει ότι έχετε λάβει τα χρήματα.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σήμερα η πρώτη πληρωμή εργαζομένων που εντάχθηκαν στο «Πρώτο Ένσημο»
Προηγούμενο άρθρο
Υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των Σχολών του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
Μενού