Δημόσιο: Πότε θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 598

Δημόσιο: Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων παίρνει το δρόμο του για τη Βουλή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προσεχώς στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση μεταξύ 7 – 8  Ιουνίου.

Πότε όμως θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο, που εισάγει δύο διαφορετικές διαδικασίες αξιολόγησης, μία σχετικά με τους προϊστάμενους και μία άλλη σχετικά με απλούς υπαλλήλους; Το ίδιο το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι διατάξεις του που αφορούν την αξιολόγηση θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από 1η Ιανουαρίου 2023.

Αυτό σημαίνει ότι το αξιολογητικό έτος 2022 θα ολοκληρωθεί με το ισχύον πλαίσιο. Το νέο πλαίσιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα με την έναρξη του νέου έτους, καθώς όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, η νέα διαδικασία θα είναι πιο «δυναμική» και απαλλαγμένη από τις χρονοβόρες συνθήκες που προέβλεπε το υφιστάμενο, αλλά και παλαιότερα συστήματα αξιολόγησης.

Δείτε τις διατάξεις του νομοσχεδίου (άρθρα 6 – 16)

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΔΕΗ: Έρχονται 75 μόνιμες προσλήψεις στην Αθήνα
Προηγούμενο άρθρο
Γίνε από τους λίγους Επαγγελματίες και Πιστοποιημένους Fitness Animators! Εξειδίκευση και Αναβάθμιση Βιογραφικού
Μενού