Διαγωνισμός ευρωπαϊκών βραβείων προώθησης της επιχειρηματικότητας

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 53

images (5)Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει τον διαγωνισμό για τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας για το 2014. Πρόκειται για διαγωνισμό που επιβραβεύει τις πιο δημιουργικές και επιτυχημένες πρωτοβουλίες δημόσιων φορέων και συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της ΕΕ με τις οποίες υποστηρίζεται η επιχειρηματικότητα, και ιδίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι έξι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής:

– Προώθηση της επιχειρηματικότητας
– Επένδυση σε δεξιότητες
– Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
– Υποστήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων
– Υποστήριξη της ανάπτυξης «πράσινων» αγορών και της αποδοτικής χρήσης των πόρων
– Επιχειρηματικότητα με αίσθημα ευθύνης και χωρίς αποκλεισμούς

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαγωνιστούν καταρχάς σε εθνικό και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χώρα θα επιλέξει δύο από τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στον εθνικό της διαγωνισμό και θα τους προτείνει για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έως τον Μάιο του 2014.

Η επιτροπή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα καταρτίσει πίνακα επικρατέστερων υποψηφίων. Όλοι οι επιτυχόντες των εθνικών και του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής των βραβείων, που θα επιβραβεύσει τους νικητές για τις προσπάθειές τους και θα τους δώσει την ευκαιρία να εμφανιστούν σε ένα πανευρωπαϊκό περιβάλλον. Οι νικητές θα λάβουν τα βραβεία τους σε τελετή που θα γίνει στη Νάπολη (Ιταλία) στις 2-3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συνέλευσης των ΜΜΕ για το 2014.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στην επίσημη σελίδα των βραβείων μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή: ec.europa.eu

Μενού