Σεμινάρια για νέους αγρότες στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 263

agrotes_1Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θα υλοποιήσει σε αυτή τη φάση στη Θεσσαλονίκη σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Παναγιώτης Κανελλόπουλος με πρωτοβουλία του, εξασφάλισε τη συνεργασία της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και του Τμήματος Γεωπονίας  του ΑΠΘ καθώς και της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας-Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ.

Τα σεμινάρια εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος», και έχουν στόχο να παρουσιάσουν στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Τα σεμινάρια διάρκειας 50 ωρών το καθένα, αφορούν στα εξής αντικείμενα:

Για το τμήμα Γεωπονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου:

  1.     Αιγοπροβατοτροφία
  2.     Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά
  3.     Βοοτροφία
  4.     Χοιροτροφία

Για το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα:

  1. Δημητριακά: καλλιέργεια και μεταποίηση σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας
  2. Ελαιοκομία: καλλιέργεια ελιάς και μεταποίηση

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων είναι μόλις 1 ευρώ την ώρα(συνολικά 50 ευρώ για τον κάθε σεμιναριακό κύκλο) και το ποσό θα κατατεθεί σε λογαριασμούς των συνεργαζόμενων Σχολών.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν το Δεκέμβριο του 2013 και θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2014.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις ημέρες και ώρες των μαθημάτων παρέχονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Πηγή : e-dimosio.gr

Μενού