Επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς «Teachers for Europe 2013-2014»

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 315

αρχείο λήψης (1)Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει το επιμορφωτικό πρόγραμμα Teachers4Europe 2013-2014 (T4E) σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Υπουργείο Παιδείας.Μέσω του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν τη γνώση αλλά και τις δεξιότητες ώστε να διδάξουν στους μαθητές τους θέματα σχετικά με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον τρόπο αυτό, το πρόγραμμα συμβάλλει στη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα 176 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ 4.500 μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις τάξεις τους.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δικτύου “Teachers 4 Europe”, για φέτος και του χρόνου, εισήχθη μια νέα ιδέα, αυτή των «πρεσβευτών». Η ιδέα βασίζεται στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ήδη έμπειρων σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων, οι οποίοι, εθελοντικά πάντα, μετά την παρακολούθηση εξειδικευμένου προγράμματος, λειτουργούν ως πρεσβευτές, εκπαιδεύοντας τους νέους υποψήφιους T4E της περιοχής τους.

Η πρώτη φάση του προγράμματος “Teachers4Europe 2013-2014” ολοκληρώθηκε με την επιλογή και επιμόρφωση των 40 πρώτων πρεσβευτών στο Βόλο (4-7 Ιανουαρίου 2014). Στη συνέχεια, οι πρεσβευτές αυτοί με τη σειρά τους θα επιμορφώσουν τους 240 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν επιλεγεί κατόπιν αίτησης τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η επιμόρφωση ολοκληρώνεται όπως κάθε χρόνο με τη βιωματική εργασία τους στις τάξεις μαζί με τους μαθητές τους. Στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι νέοι T4E, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών των μαθητών τους σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς στις εκάστοτε περιοχές.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Erasmus+ μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Λατινικής Αμερικής
Προηγούμενο άρθρο
Τοποθέτηση 526 πρώην σχολικών φυλάκων σε νοσοκομεία της επικράτειας
Μενού