Σεμινάριο «Κατάρτιση στις διαπολιτισμικές δεξιότητες και τη χρήση των Νέων τεχνολογιών»

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 265

αρχείο λήψης (3)Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή οργανώνει  το σεμινάριο με τίτλο «Κατάρτιση στις διαπολιτισμικές δεξιότητες και τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών για την εξ αποστάσεως διδασκαλία και οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού».
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PUMO (PUpils on Move, Μαθητές εν Κινήσει) και έχει δύο βασικούς στόχους:

  1. Την ανάπτυξη των διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών (εξοικείωση με έννοιες και δραστηριότητες που αφορούν την ενσυναίσθηση, την ανοχή στη διαφορετικότητα, την άρση των κοινωνικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, κ.ά.)
  2. Την κατάρτιση των εκπαιδευτικών στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, έτσι ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν γλωσσικά και πολιτισμικά μαθητές που την περίοδο της κρίσης οι οικογένειές τους αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής με ή χωρίς προοπτική επιστροφής.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δύο τρίωρες συναντήσεις – εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων στην Παλλήνη Αττικής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα σεμιναρίου
1η συνάντηση, 11. 03. 2014, 15.00 – 18.00
2η συνάντηση, 19. 03. 2014, 15.00 – 18.00

Ημερομηνία Ώρα Τίτλος / Θεματική εισήγησης Εισηγητές:

  • 11. 03. 2014 15.00-16.00 Παρουσίαση του έργου PUMO Διαπολιτισμικές δεξιότητες σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία  Μαρία Αρβανιτάκη,Άννα Ζωάκου, υπεύθυνες προγράμματος, Ελληνογερμανική Αγωγή
  • 11. 03. 2014 16.00- 18.00  Η Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Γλώσσας σε ομογενείς μαθητές στο εξωτερικό Ευγενία Βασιλάκη, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • 19. 03. 2014 15.00- 18.00 Η χρήση των Νέων Τεχνολογιών και η υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Σωτήρης Σωτηρόπουλος, πληροφορικός, Ελληνογερμανική Αγωγή

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 7 Μαρτίου 2014.
Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη του έργου Δρ. Άννα Ζωάκου, στο 213 0070547 και ηλεκτρονικά στο azoakou@ea.gr
Στο μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος να αναγράφετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (όνομα, τηλέφωνο, ειδικότητα και ηλεκτρονική διεύθυνση)

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δωρεάν προγράμματα για απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης από το ΕΚΠΑ
Προηγούμενο άρθρο
Απόφαση της συγκλήτου του ΑΠΘ για τη διαγραφή φοιτητών
Μενού