Επιχείρηση “νόμος και τάξη” στα ΑΕΙ

Κοινοποιήστε το άρθρο

aristoteleio_panepistimioΑποφασισμένοι να απαλλάξουν τις πανεπιστημιακές σχολές από κάθε μορφής παρείσακτους και από φαινόμενα ανομίας εμφανίζονται οι πρυτάνεις. Εχοντας να αντιμετωπίσουν την ογκούμενη απαξίωση της λειτουργίας και των υποδομών τους, και παρά την οικονομική στενότητα, οι επικεφαλής των Ιδρυμάτων προχωρούν στη θωράκισή τους με δραστικές, πλην σύμφωνες με την ακαδημαϊκή δεοντολογία, παρεμβάσεις.

Μέτρα θωράκισης απέναντι στα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ώστε να προστατευθεί η περιουσία τους, αλλά και να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, λαμβάνουν πρυτάνεις κεντρικών ΑΕΙ.

Ολο και περισσότεροι πρυτάνεις προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, προκειμένου να ενισχυθούν με προσωπικό, καθώς τα περιστατικά ανομίας εντός πανεπιστημιακών χώρων έχουν καταντήσει ρουτίνα.

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας εικόνες ντροπής με διακίνηση ναρκωτικών σε χώρους ιδρυμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (την Παρασκευή μάλιστα έγιναν δύο συλλήψεις στο Αριστοτέλειο), ενώ την Παρασκευή, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Ν. Μαζιώτη, με τίτλο “Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση”.

Μάλιστα, έξω από τον χώρο της εκδήλωσης άγνωστος άφησε πολυσέλιδο κείμενο της συντρόφου του Μζιώτη και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλας Ρούπα.

Ανάμεσα στα σχέδια των πρυτάνεων κεντρικών ΑΕΙ είναι:

-Προσλήψεις προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες μέσω διαγωνισμού για την ενίσχυση της φύλαξης.

-Αύξηση των περιπολιών, ιδίως τις βραδινές ώρες, οπότε και καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά.

-Τοποθέτηση συναγερμών σε “ευαίσθητα” κτίρια μεγάλων ανώτατων ιδρυμάτων.

-Έλεγχος εισόδου (ξεκίνησε ήδη στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών), προκειμένου να εισέρχονται στο ίδρυμα μόνο όσοι έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Πηγή: Έθνος, seleo.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Μία απάντηση στο “Επιχείρηση “νόμος και τάξη” στα ΑΕΙ”

  1. σωστή η απόφαση των πρυτάνεων ήδη από χρόνια έπρεπε να είχαν φύλαξη οι πανεπιστημιακοί χώροι θα είχαν αποφευχθεί τόσα έκτροπα ντροπιαστικά και καταστροφικά. δεν μπορεί να εισέρχεται ο οποιοσδήποτε ταραξίας και περιθωριακός τύπος στους ιερούς αυτούς χώρους διότι ιεροί θεωρούνται στο είδος τους καθόσον παρέχουν γνώση και εφόδια στα παιδιά μας είθε το έργο αυτό να επιτελεσθεί άμεσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *