1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 275

front-300x156Τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.

O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός με θέμα «Η δική μου πόλη», θα διαρκέσει από τα τέλη Οκτωβρίου 2014 έως τον Φεβρουάριο 2015 και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με την πολύτιμη βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «H δική μου πόλη».

Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της Ομάδας και το σχεδιασμένο video (animation) με το λογισμικό Scratch.

Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα www.wrohellas.gr.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE στο πλαίσιο της χορηγίας τους αναπτύσσουν μια σειρά δράσεων προβολής και επικοινωνίας του διαγωνισμού, ενώ Χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος είναι ο ΟΤΕ TV.

Μεταξύ άλλων, οι δύο εταιρείες καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής όλων των σχολείων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ διαθέτουν και τα έπαθλα των νικητριών ομάδων.

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του OTE, θα υλοποιηθούν σχετικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε επιλεγμένες ομάδες μαθητών και σε σύνδεση πάντα με τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό: Τηλ. 210 6779801

– Email: info@wrohellas.gr

– Site: www.wrohellas.gr

Πηγή www.diorismos.gr

Μενού