Πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων από τη ΧΕΝ Θεσσαλονίκης

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 257

synaistimatiki-noimosyni-paidiou_seminarioΤη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινά το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων που διοργανώνει για άλλη μια φορά η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 8 δίωρες συναντήσεις για γονείς με παιδιά στη σχολική και εφηβική ηλικία που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 18.00 και θα συντονίζονται από εξειδικευμένους συμβούλους ψυχικής υγείας.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε μια βιωματική ομαδική διαδικασία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μαζί με άλλους γονείς, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να πάρουν υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά στη σχέση τους με τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομάδα αυτή θα συζητηθούν θέματα όπως: αντιμετώπιση προβλημάτων στη συμπεριφορά των παιδιών, διαχείριση άγχους παιδιών, τρόποι βελτίωσης της επικοινωνίας στην οικογένεια, τρόποι ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών, οριοθέτηση, ζήλεια αδερφών κ.α.

Η ομάδα συμβουλευτικής γονέων έχει στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να επικοινωνήσει πιο αποτελεσματικά με το παιδί του, να ενισχύσει τη συναισθηματική εγγύτητα που βιώνει με το παιδί του, να αναπτύξει την ικανότητα να παρέχει στήριξη στο παιδί σε δύσκολες στιγμές και να το βοηθήσει να ωριμάσει συναισθηματικά ώστε το ίδιο με τη σειρά του να γίνει ένας υπεύθυνος και αυτόνομος ενήλικας.

Περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές καθημερινά 9.00 – 15.00 στο 2310 279 792 (Μητροπόλεως 18 , 2ος ορ.) έως τις 28 Ιανουαρίου.

Πηγή : thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποιοι εκλογείς δικαιούνται να μην ψηφίσουν
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για πωλητές οικιακών συσκευών στα Media Markt στη Λάρισα
Μενού