Ευκαιρίες Απασχόλησης με κρατική επαγγελματική άδεια προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας (Security)

Κοινοποιήστε το άρθρο

secwomanΟ κλάδος της ιδιωτικής ασφάλειας είναι από τους λίγους που παρουσιάζουν ζήτηση στην αγορά εργασίας τόσο κατά την θερινή περίοδο στον κλάδο του τουρισμού, όσο και σε θέσεις 12 μήνης απασχόλησης στην παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και προστασίας προσώπων και περιουσίας.

Η πρόσληψη προσωπικού .ιδιωτικής ασφάλειας (security) προϋποθέτει την αδειοδότηση του εργαζόμενου από το Ελληνικό Δημόσιο, αφού προηγουμένως πιστοποιηθεί από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας) και το ΚΕ.ΜΕ.Α. (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) κατόπιν εξετάσεων που διεξάγονται 3-4 φορές το χρόνο.

Συμμετοχή στις εν λόγω εξετάσεις έχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο που κατέχουν σχετική άδεια από την Ελληνική Αστυνομία και πρέπει να την ανανεώσουν, καθώς και οι επιτυχώς συμμετέχοντες σε εξειδικευμένα σεμινάρια διάρκειας 105 ωρών, που υλοποιούνται από πιστοποιημένα από το ΚΕΜΕΑ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης με κανονική κατάρτιση ή/και με τηλεκατάρτιση από ορισμένα ΚΔΒΜ που έχουν πιστοποιηθεί για το σκοπό αυτό (φορείς τηλεκατάρτισης)

Στα τέλη Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις του 3ου κύκλου για το 2015 με πολύ μεγάλη συμμετοχή (4.500 εξεταζόμενοι) και αναμένονται τα αποτελέσματα .

Οι επόμενες εξετάσεις αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος Φεβρουαρίου ή Αρχές Μαρτίου. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των μαθημάτων και προετοιμασίας-μελέτης υπολογίζεται περίπου στους 2 μήνες.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ΕΛΚΕΔΙΜ διοργανώνουν ήδη σεμινάρια για την πιστοποίηση προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας με τη μέθοδο της σύγχρονης τηλεκατάρτισης, για τη συμμετοχή των υποψηφίων στον 1ο κύκλο εξετάσεων του 2016. .

Τα σεμινάρια αφορούν στους νεοεισερχόμενους στον κλάδο αλλά και τους κατόχους άδειας εν ισχύ που επιθυμούν να πιστοποιηθούν. Την τρέχουσα περίοδο παρέχεται από τα ΕΛΚΕΔΙΜ έκπτωση έως και 50% και η τιμές διδάκτρων ξεκινούν από τα 95 €.

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  ΕΔΩ. ή  τηλεφωνήστε στο τηλ. 2312 208295 κ. Κουρπαγιαννίδου Νόπη.

Κοινοποιήστε το άρθρο

3 απαντήσεις στο “Ευκαιρίες Απασχόλησης με κρατική επαγγελματική άδεια προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας (Security)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *