Διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 603

Προσφέρεται από το Τμήμα Γλωσσών και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το «Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας», μέλος της European Federation of National Institutions for Language (#EFNIL) της Ε.Ε.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξειδίκευση των φοιτητών σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και η καλλιέργεια και ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

  • Οι κάτοχοι του μεταπτυχιακού, εφόσον είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, τοποθετούνται σαν Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) και εάν είναι αδιόριστοι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί ή καθηγητές μοριοδοτούνται προκειμένου να διοριστούν σαν αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

(Δείτε το ΦΕΚ)

 

  • Oι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο ως διδάσκοντες της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσα και να εργαστούν σαν σχεδιαστές γλωσσικών προγραμμάτων προς την κατεύθυνση αυτή.

 

  • Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2107101894.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δομή του μεταπτυχιακού προγράμματος, μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.vellum.com.cy/didaskalia-tis-ellinikis-os-deyteri

 

Μενού