ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Όπως είναι γνωστό, με το ΦΕΚ 2170/7-6-2019, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η κάλυψη του συνόλου της δαπάνης (εξέταστρα και δίδακτρα) για την απόκτηση πτυχίου ξένων γλωσσών από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Ελληνικό MOOC (Massive Open Online Course) portal freestudies.gr σας δίνει τη δυνατότητα, με την ίδια επιστρεφόμενη δαπάνη, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας σας να παρακολουθήσει μαθήματα αγγλικών online και να δώσει εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ  (υπό την προϋπόθεση της δικής σας επιτυχούς έκβασης στην πρώτη εξέταση).

 Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα παρακάτω τρία επίπεδα γνώσεων:

  1. Επίπεδο γνώσεων C2 (Proficiency)
  2. Επίπεδο γνώσεων C1 (Advanced)
  3. Επίπεδο γνώσεων Β2 (Lower)

Σε περίπτωση αποτυχίας, το freestudies.gr παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τα μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις για 2 ακόμη φορές. Από την τέταρτη και πλέον προσπάθεια θα καταβάλλονται τα εξέταστρα μόνο.

Λόγω αυτών των δύσκολων ημερών της αναγκαίας αλλά και επιβεβλημένης παραμονής στο σπίτι, το freestudies.gr προσφέρει και στους πολίτες  τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα και να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης δύο άτομα στην τιμή του ενός!

Αν είστε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Εάν δεν είστε στρατιωτικός και θέλετε να επωφεληθείτε της προσφοράς του freestudies.gr, συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Τι είναι όμως το πρόγραμμα αγγλικών του FreeStudies;

To FreeStudies Learn English είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας που σας προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πτυχίο Αγγλικών, αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠαποκλειστικά μέσω του υπολογιστή σας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Αποτελείται από μία μίξη σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, η οποία περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένα μαθήματα, παρουσιάσεις κι επαναληπτικές ασκήσεις που καλύπτουν όλο το εύρος της γραμματικής, από το αλφάβητο, μέχρι πιο πολύπλοκα γραμματικά φαινόμενα. Ταυτόχρονα, μπορείτε να συμμετέχετε σε τηλεδιασκέψεις και να επικοινωνείτε μέσω e-mail με την έμπειρη καθηγήτρια του προγράμματος, η οποία θα σας καθοδηγεί, θα σας διορθώνει και θα σας λύνει απορίες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εκμάθησης.

Πόσο διαρκεί το πρόγραμμα;

Η τυπική διάρκεια παρακολούθησης είναι δύο μήνες. Μετά τη λήξη της εκμάθησης ο σπουδαστής οδηγείται στις εξετάσεις. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος χρειάζεται περισσότερο χρόνο, υπάρχει δυνατότητα παράτασης της πρόσβασης στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης μέχρι την εξέταση.

Ποιο πτυχίο προσφέρει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα προσφέρει πιστοποιητικά γνώσεων της Αγγλικής τριών επιπέδων: Β2  – Communicator, C1 – Expert και C2 – Mastery. Ο φορέας πιστοποίησης LanguageCert,  είναι ένας αναγνωρισμένος φορέας Πιστοποίησης που ασχολείται με την αξιολόγηση και την πιστοποίηση γλωσσικών δεξιοτήτων.  Τα πτυχία που πιστοποιεί [Certificate in ESOL International (Listening, Reading, Writing) και Certificate in ESOL International (Speaking)] σε τρία διαφορετικά επίπεδα είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ.

Πως γίνονται οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και συμμετέχετε αποκλειστικά από τον υπολογιστή σας. Για τη διασφάλιση της ποιότητας της εξέτασης, υπάρχει επιτήρηση μέσω κάμερας καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Η εξέταση αποτελείται από 4 ενότητες και χωρίζεται σε δύο κομμάτια: το πρώτο περιλαμβάνει τις ενότητες Listening, Reading, Writing και το δεύτερο την ενότητα Speaking.

Αναλυτικά, τα πλεονεκτήματα των εξετάσεων για τη λήψη πιστοποιητικού LanguageCert International ESOL είναι:

  • Συχνές εξετάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου
  • Εξαιρετική εμπειρία εξέτασης που εξασφαλίζεται από το εξειδικευμένο προσωπικό
  • Μεγαλύτερη επιτυχία στην απόδοση των υποψηφίων και λιγότερο άγχος στις εξετάσεις, καθώς οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν από το χώρο τους
  • Ξεχωριστές Γραπτές και Προφορικές Εξετάσεις, που οδηγούν σε διαφορετικά πιστοποιητικά. Oι υποψήφιοι μπορούν να δώσουν τις εξετάσεις ξεχωριστά προς διευκόλυνση των ίδιων, έχοντας τη δυνατότητα να προετοιμάσουν και να εξεταστούν για κάθε μία ξεχωριστά (ανά πάσα στιγμή), εστιάζοντας σε συγκεκριμένους τομείς δεξιοτήτων
  • Εξετάσεις φιλικές προς τους υποψηφίους και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίες απαιτούν ελάχιστη ειδική προετοιμασία, με μέση διάρκεια εξετάσεων περίπου 2,5 ώρες για τη Γραπτή Εξέταση και 15 λεπτά για την Προφορική Εξέταση.

Για οποιαδήποτε απορία, ή διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα ή τις εξετάσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των Ελληνικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο τηλέφωνο: 2107101894.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *