Παράταση υποβολής αιτήσεων «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση»

Κοινοποιήστε το άρθρο

happy-jobs-300x1511-300x175-300x175Ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ ότι παρατείνεται η διάρκεια υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους (ανέργους) και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Τετάρτη 5  Νοεμβρίου 2014 και ώρα 24:00.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ  (elkedim.gr) ως πάροχοι κατάρτισης προτίθενται να υλοποιήσουν το παρακάτω προγράμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή στο επόμενο χρονικό διάστημα παρέχοντας υπηρεσίες επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε 16.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών.

Το νέο  πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, αφόρα μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:

1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.

2) Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).

3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

 

Πηγή : ΕΣΠΑ-Εργασία

Κοινοποιήστε το άρθρο

6 απαντήσεις στο “Παράταση υποβολής αιτήσεων «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση»”

  1. Παρακαλώ μπείτε στον επίσημο ιστότοπο του voucher για να κάνετε την αίτηση σας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 24:00.

 1. Καλό βράδυ, υπέβαλα αίτηση για “Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», αλλά δεν έλαβα ΚΑΥΑΣ.
  Παρακαλώ πολύ μπορείτε να με ενημερώσετε εάν μπορώ να υποβάλλω ξανά αίτηση ή διαφορετικά τι πρέπει να κάνω;
  Σας ευχαριστώ πολύ.

  1. Καλημέρα σας, μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του voucher για να ξανακάνετε την αίτησή σας, αν δεν έχετε κάνει μόνη την ηλεκτρονική σας αίτηση απευθυνθείτε στο φορέα που σας εξυπηρέτησε.

 2. Καλησπέρα,
  Εχω κανει την αιτηση. Τι διαδιακασια ακολουθειται επειτα απο αυτο; Μας ενημερωνουν για το αν εχουμε απιλαγει ή κανουμε κατι εμείς;
  Ευχαριστω πολυ.

  1. Καλημέρα σας,

   Κάνοντας την αίτησή σας στον επίσημο ιστότοπο του Voucher, σας δίνετε ένα κωδικός με τον οποίο όταν βγουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να μπείτε για να δείτε αν έχετε επιλεγεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *