Πρωτοβουλία ΣΕΒ υπέρ των νέων επιστημόνων

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 310

σεβΠρωτοβουλία για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιστημόνων αναλαμβάνει ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και με τη συμμετοχή δικτύου επιχειρήσεων- μελών του.

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί στην Εκκίνηση», ο ΣΕΒ θα στηρίζει τους νέους που έχουν μια καινοτόμα ιδέα και ενδιαφέρονται για την επιχειρηματική αξιοποίησή της, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης που περιλαμβάνουν χώρο πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του δικτύου Επιχειρήσεων του ΣΕΒ, πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, το οποίο μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραχωρούν ήδη δύο χώρους φιλοξενίας της δράσης, στην Αθήνα και το Βόλο.

Κύριος άξονας της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ είναι η χρήση του θεσμού του εθελοντή μέντορα (που θα προέρχονται από επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ) που, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, θα προσφέρουν στους νέους επιχειρηματίες – επιστήμονες:

Καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και την υλοποίηση.

Κατευθύνσεις ως προς την εφαρμογή του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Επιμόρφωση- ενδυνάμωση της προσωπικής αποτελεσματικότητάς τους.

Δικτύωση με επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικούς φορείς και λοιπούς κρίσιμους κρίκους της παραγωγικής διαδικασίας (πελάτες, προμηθευτές, κλπ).

Καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν στην εξωστρέφεια (ανάπτυξη εξωστρεφούς επιχειρηματικής στρατηγικής, σήμανση προϊόντων για εξαγωγή, αναζήτηση συνεργατών στο εξωτερικό, κλπ.

Ήδη, ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος έχει εγκαταστήσει σε δύο χώρους, 32 επιχειρηματικές ομάδες (17 στην Αθήνα και 15 στο Βόλο) με καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις που καλύπτουν ευρεία γκάμα τεχνολογικών περιοχών.

Ειδικότερα, 17 προτάσεις αφορούν τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, πέντε είναι στον τομέα της υγείας- βιοτεχνολογίας, τρεις σε αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τρεις σε τρόφιμα- τυποποίηση, δύο σε ενέργεια και δύο σε βιομηχανικές κατασκευές.

Σημειώνεται ότι, τα επίσημα εγκαίνια των χώρων φιλοξενίας θα πραγματοποιηθούν στις 21 Οκτωβρίου, στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα επαγγέλματα που γεννούν θέσεις εργασίας
Προηγούμενο άρθρο
Αυτά είναι τα 120 επαγγέλματα που επιδοτεί «χρυσά» το ΕΣΠΑ για εξαγωγές (λίστα)
Μενού