Πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων και των γυναικών

Κοινοποιήστε το άρθρο

ginaikesΟ Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου και συμμετέχοντας στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΦΑΙΑ – Πρόγραμμα για την Απασχόληση των Νέων και των Γυναικών», ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος της Δράσης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠΣΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο εν λόγω Πρόγραμμα έως την Παρασκευή 14/03/2014:

Είναι Άνεργοι (ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες και στους νέους κάτω των 25 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την ανεργία),
Είναι Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ
Είναι Νέοι Επιστήμονες

Στόχος είναι η εργασιακή ένταξη των 74 ωφελουμένων (συνολικά και για τους δύο Δήμους) με την προώθησή τους στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα μέσω της :

α) σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.),

β) Σύστασης Νέων Επιχειρήσεων,

γ) Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (3 μήνες),

δ) Ένταξης σε άλλα προγράμματα και

ε) Πρόσληψης σε Επιχειρήσεις της περιοχής.

Η παρέμβαση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στα ακόλουθα θεματικά πεδία:

  • Τεχνικά Επαγγέλματα 
  • Πράσινα Επαγγέλματα
  • Τουριστικά Επαγγέλματα
  • Επαγγέλματα Εμπορίου και Υπηρεσιών
  • Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.

Πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο δημαρχείο Περιστερίου «Ξυλοτεχνία», Δημοσθένους 11 – 13 Περιστέρι, κτήριο Γ 2ος όροφος, Tμήμα Εφαρμογής Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, τηλ. 210 5779025. Επίσης λεπτομέρειες καθώς και τα δικαιολογητικά για το Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.afaia.gr.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *