Εγκρίθηκαν όλες οι μετεγγραφές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Κοινοποιήστε το άρθρο

αρχείο λήψηςTην υλοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μετεγγραφών που υπέβαλαν οι νεοεισαγόμενοι σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ως Αξιωματικοί Ε.Ν Με την εν λόγω απόφαση, ειδικότερα, εγκρίνονται και τα  τετρακόσια δώδεκα (412) αιτήματα μετεγγραφής των νεοεισαγόμενων σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού  που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν οικονομικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Γνώμονα για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης αποτέλεσε η ανάγκη για συγκράτηση όλων των σπουδαστών εντός της Ναυτικής Εκπαίδευσης, η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, καθώς και η οικονομία πόρων του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, λόγω μεταφοράς σπουδαστών στην εξωτερική φοίτηση.

Στο σκεπτικό της απόφασης, παράλληλα, ελήφθησαν υπόψη οι κτιριακές υποδομές και οι εκπαιδευτικές δυνατότητες της κάθε σχολής, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη διατήρηση ικανού αριθμού σπουδαστών στις περιφερειακές Α.Ε.Ν.

Οι σχετικοί πίνακες των σπουδαστών Α.Ε.Ν. που μετεγγράφονται (265 ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ – 147 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υ.Ν.Α.  www.hcg.gr

Πηγή: www.diorismos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *