Συμμαχία για την εργασία

Κοινοποιήστε το άρθρο

αρχείο λήψηςΤο Πιλοτικό Πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία» προσφέρει ολοκληρωμένη στήριξη, κατάρτιση και θέσεις εργασίας στους άνεργους απόφοιτους των ΕΠΑ.Σ.

Ο Ο.Α.Ε.Δ, η ManpowerGroup, το ΜΕΝΟΝ Network και η Μ.Κ.Ο. Praksis ενώνουν τις δυνάμεις τους και παίρνουν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία να εμπλουτίσουν την αγορά εργασίας με στελέχη, δίνοντας φτερά στα όνειρα των νέων.

Ο στόχος του Προγράμματος είναι να γίνει Σύμμαχος για 200 νέους ανέργους αποφοίτους των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ (ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας) βοηθώντας τους να ενταχθούν ομαλά στην επαγγελματικό χώρο, προσφέροντας πλήρη υποστήριξη για την καλύτερη δυνατή μετάβασή τους. Οι νέοι υποψήφιοι θα επωφεληθούν από τις κατάλληλες υπηρεσίες αξιολόγησης, εργασιακής συμβουλευτικής και ανάπτυξης / αναβάθμισης δεξιοτήτων. Συμπληρωματικά, η ένταξή τους στο εργασιακό περιβάλλον θα εξελιχθεί και, κατά το Α’ τρίμηνο της απασχόλησης, μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες προς εργοδότη και νέο εργαζόμενο. Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες εργοδότες να προσφέρουν την υποστήριξή τους στην επαγγελματική κατάσταση των αποφοίτων ΕΠΑ.Σ Επιπλέον, τα Γραφεία Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΟΑΕΔ θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και στη διαδικασία επιλογής, αξιολόγησης και παροχής συμβουλευτικής στους απόφοιτους και στη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας.

Το όραμα του Προγράμματος είναι να δημιουργήσει ένα βιώσιμο Μοντέλο Συνεργασίας μεταξύ αξιόπιστων φορέων που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μετάβαση από τη μάθηση στην αγορά εργασίας. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταίροι θα συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες δικτύωσης, διάδοσης κι ανταλλαγής γνώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Πηγή: simaxiagiatinergasia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *